TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Ook Youtube gaat voortaan concurreren met nieuwswebsites

Harde klap voor uitgevers couranten en overige oude kwakkelmedia

Tags:

Bij aanslagen of grote natuurrampen laat YouTube voortaan ook geschreven nieuwsberichten zien. Dat nieuws is afkomstig van betrouwbare websites zoals van The New York Times of CNN. Met deze nieuwe feature wil YouTube de verspreiding van nepnieuws tegengaan.

Dat schrijft YouTube op zijn officiële blog. “Bij breaking news is er sneller een bericht dan een video. Door deze berichten bij een nieuwsvideo te laten krijgt de kijker meer context.”

Bij rampen of aanslagen duiken er nu vaak obscure filmpjes met bijvoorbeeld samenzweringstheorieën op of nepnieuws waarmee makers willen meeliften op het zoekvolume.

YouTube breidt ook de secties ‘Top News‘ en ‘Breaking News‘ uit. Deze onderdelen verschijnen boven de reguliere zoekresultaten. Daarin staan video’s van nieuwssites waar het Youtube mee samenwerkt.

Tenslotte gaat de videodienst ook lokaal nieuws in sommige Amerikaanse steden met voorrang tonen en laat het voortaan ook artikelen zien van Wikipedia and Encyclopædia Britannica bij onderwerpen waarover veel complotverhalen bestaan.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.