Doneer aan TPO
 

Ondertussen bij de noodlijdende NPO – NOS koopt voor vier jaar voetbalrechten Nederlands Elftal

Kosten: 24 tot 28 miljoen euro

Door: , 15:57, 09 juli 2018

Kosten: 24 tot 28 miljoen euro

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn de komende vier jaar bij de NOS te zien. De omroep heeft de rechten verworven van de kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020 en het WK 2022 en de duels in de Nations League. Ook de vriendschappelijke interlands van Oranje worden uitgezonden door de NOS. Volgens NRC Handelsblad zou de publieke omroep voor een periode van vier jaar 24 tot 28 miljoen euro investeren in live voetbalrechten van Oranje. Daar komen de kosten voor de twee eindtoernooien en voor de productie van de uitzendingen nog bij.

Lees ook – Kabinet: NPO moet eerst eigen reserves aanspreken alvorens te bezuinigen op programma’s

De NOS heeft al de rechten van het komende EK en WK. Als Oranje zich plaatst voor deze toernooien, zijn deze duels ook bij de publieke omroep te zien.

“Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS.

Het Nederlands elftal start de weg naar EK 2020 met een oefeninterland tegen Peru, op donderdag 6 september. Daarna start voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de Europese bond UEFA. Nederland komt uit in de hoogste divisie en ontmoet tussen september en november tweemaal Frankrijk en Duitsland.

In oktober oefent Oranje tegen de Belgen. De EK-kwalificatiereeks begint in maart 2019. Ook eventuele play-offs zijn te zien bij de NOS.

ANP/TPO

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace