TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

‘Journalistenvakbond’ boos op NPO, want bezuinigingen

Vakbond gaat in gesprek met NPO-baasjes

Tags:

Journalistenvakbond NVJ wil dat de NPO de voorgenomen bezuinigingen op diverse journalistieke programma’s per direct stopzet. De organisatie gaat op korte termijn in gesprek met de directie van de Nederlandse Publieke Omroep.

Afgelopen weken kwam naar buiten dat journalistieke programma’s dreigen te sneuvelen of minder zendtijd krijgen. Brandpunt+ van de KRO-NCRV zou moeten stoppen en het budget van onderzoeksprogramma’s als Andere Tijden, Focus, Tegenlicht en Zembla zou flink worden gekort. Verder moet EenVandaag, als de plannen doorgaan, volgens de vakbond uitwijken naar NPO 2 vanwege een nieuwe jongerensoap op het tijdstip van de actualiteitenrubriek.

De NPO verdedigt zich met het argument dat er nog geen definitieve keuzes zijn gemaakt. Maar de NVJ heeft geen fiducie in de plannen die nu naar buiten komen en heeft zijn zorgen geuit in een open brief aan de NPO.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.