Doneer aan TPO
 

‘Journalistenvakbond’ boos op NPO, want bezuinigingen

Vakbond gaat in gesprek met NPO-baasjes

Door: , 13:32, 06 juli 2018

Vakbond gaat in gesprek met NPO-baasjes

Journalistenvakbond NVJ wil dat de NPO de voorgenomen bezuinigingen op diverse journalistieke programma’s per direct stopzet. De organisatie gaat op korte termijn in gesprek met de directie van de Nederlandse Publieke Omroep.

Afgelopen weken kwam naar buiten dat journalistieke programma’s dreigen te sneuvelen of minder zendtijd krijgen. Brandpunt+ van de KRO-NCRV zou moeten stoppen en het budget van onderzoeksprogramma’s als Andere Tijden, Focus, Tegenlicht en Zembla zou flink worden gekort. Verder moet EenVandaag, als de plannen doorgaan, volgens de vakbond uitwijken naar NPO 2 vanwege een nieuwe jongerensoap op het tijdstip van de actualiteitenrubriek.

De NPO verdedigt zich met het argument dat er nog geen definitieve keuzes zijn gemaakt. Maar de NVJ heeft geen fiducie in de plannen die nu naar buiten komen en heeft zijn zorgen geuit in een open brief aan de NPO.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace