TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Vrij internet in elk geval tot en met september gered, EU-parlement houdt artikel 13 nog af

Voorstellen worden opnieuw besproken, amendementen kunnen worden toegevoegd

Tags: ,

Het Europees Parlement heeft een besluit over aanpassing van het auteursrecht aan het digitale tijdperk uitgesteld. Het voorstel om internetplatforms als YouTube en Facebook te verplichten muziek of filmpjes die gebruikers plaatsen te gaan filteren kreeg geen groen licht. Als het gaat om auteursrechtelijk beschermd materiaal zouden ze de makers een vergoeding moeten betalen, of de content van internet halen.

Een meerderheid besloot donderdag in Straatsburg de omstreden voorstellen eerst nog eens te bespreken en nog niet te gaan onderhandelen met de lidstaten over de uiteindelijke wetstekst. De strijd tussen voor- en tegenstanders is fel. De commissie Juridische Zaken van het parlement had al wel ingestemd met de voorstellen.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake is blij dat er ruimte is om tot “breder gedragen compromissen” te komen. Judith Sargentini (GroenLinks) is “ontzettend blij dat een meerderheid de vrijheid van het internet hooghoudt”.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.