Doneer aan TPO
 

Vrij internet in elk geval tot en met september gered, EU-parlement houdt artikel 13 nog af

Voorstellen worden opnieuw besproken, amendementen kunnen worden toegevoegd

Door: , 12:52, 05 juli 2018

Voorstellen worden opnieuw besproken, amendementen kunnen worden toegevoegd

Het Europees Parlement heeft een besluit over aanpassing van het auteursrecht aan het digitale tijdperk uitgesteld. Het voorstel om internetplatforms als YouTube en Facebook te verplichten muziek of filmpjes die gebruikers plaatsen te gaan filteren kreeg geen groen licht. Als het gaat om auteursrechtelijk beschermd materiaal zouden ze de makers een vergoeding moeten betalen, of de content van internet halen.

Een meerderheid besloot donderdag in Straatsburg de omstreden voorstellen eerst nog eens te bespreken en nog niet te gaan onderhandelen met de lidstaten over de uiteindelijke wetstekst. De strijd tussen voor- en tegenstanders is fel. De commissie Juridische Zaken van het parlement had al wel ingestemd met de voorstellen.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake is blij dat er ruimte is om tot “breder gedragen compromissen” te komen. Judith Sargentini (GroenLinks) is “ontzettend blij dat een meerderheid de vrijheid van het internet hooghoudt”.

Anp

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace