Doneer aan TPO
 

Bonusquote – Terry Gilliam: ‘Ik wil geen blanke man meer zijn, wil niet meer overal schuld van krijgen’

'Tegenwoordig ben ik Loretta, een zwarte lesbi in transitie'

Door: , 15:20, 05 juli 2018

'Tegenwoordig ben ik Loretta, een zwarte lesbi in transitie'

 

“Het maakte me aan het huilen: het idee dat zes blanke mannen tegenwoordig geen comedyshow meer zouden kunnen maken. Tegenwoordig is het van: één van deze, één van die, zodat iedereen wordt gerepresenteerd. Wat een bullshit.

Ik wil geen blanke man meer zijn, ik wil niet meer worden beschuldigd van alles wat er mis is in de wereld. Tegenwoordig vertel ik iedereen dat ik een zwarte lesbi ben.

Mijn naam is Loretta en ik ben ZLT: Zwarte Lesbi in Transitie.”

 

De Britse Staatsomroep BBC (een soort Britse versie van RT, maar dan minder interessant en met veel meer propaganda, nepnieuws en desinformatie, een beetje zoals de NPO zeg maar) is, uiteraard, extreem politiek correct, op het discriminerende en blanke heteroseksuelen hatende af. Ook wat comedy betreft: blankemannenhaat en diversiteit eerst, daarna pas kwaliteit. Kwaliteit is ondergeschikt aan het deugen in 2018.

Een BBC-moralist verwees bij het bejubelen van al deze inclusiviteit ook naar het BBC-verleden, toen de BBC nog wél echte en leuke humor mocht maken omdat het tijden waren waarin écht goede satire en ironie zoals, Monty Python dat maakte, nog niet waren verboden.

Volgens de BBC-moralist in kwestie zou Monty Python er tegenwoordig heel anders uitzien: ‘Als je nu zoiets zou samenstellen zouden het echt geen zes witte jongens uit Oxbridge meer zijn. Maar een divers geheel aan mensen die de moderne maatschappij vertegenwoordigen.’

Terry Gilliam, één van de Monty Python-leden, reageerde daarop met bovenstaande magistrale quote. Via het zelfcensurerende politiek-correcte hyperdeugende gewonemensenhatende Joris Luyendijk-blad The Guardian (‘kwaliteitsjournalistiek’, lol).

 

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace