Media & TV

Dappere, krachtige Hollywood-ster helpt migrantenkinderen pas echt: steekt ze ‘hart onder de riem’

25-06-2018 11:25

Evan Rachel Wood heeft het afgelopen weekeinde de handen uit de mouwen gestoken in Texas. Daar stak de actrice illegale migranten en hun kinderen een hart onder de riem.

“Sinds ik gehoord heb wat er allemaal in ons land gebeurt, dat het beleid is kinderen te scheiden van hun ouders, vraag ik me af wat ik kan doen”, legde Evan op Instagram uit in een video. “Dus ik ben naar Texas gevlogen om te kijken hoe ik kan helpen.”

De dertigjarige Westworld-actrice zag onder meer dat er in de detentiecentra groot gebrek is aan spullen en verzorgingsmiddelen. Dus reed ze naar een supermarkt om “wat maar in de kofferbak past” mee te nemen.

Op Instagram liet ze zien wat ze zoal had gekocht: schoenen, tandenborstels, billendoekjes, babysokjes, shampoo en zeep. “Sommige organisaties, zoals het Rode Kruis, hebben geen ‘toestemming’ gekregen om spullen te doneren”, schreef Evan bij een foto waarop ze met haar handen vol door de supermarkt loopt. “Maar jij kan wel doneren.”

Terwijl ze in Texas was nam de actrice ook de tijd voor de kinderen, die vaak gescheiden van hun ouders moeten afwachten of ze in de Verenigde Staten mogen blijven. “Ik heb uren met de kinderen gespeeld. Ze zijn zo lief, ontzettend slim en creatief. Ze hebben overduidelijk veel meegemaakt en hebben spullen en medicijnen nodig.”

Anp

Het is nog onduidelijk hoeveel ‘illegale migranten en hun kinderen’ deze dappere actrice in haar villa gaat opnemen, alhoewel het natuurlijk ook zo kan zijn dat ze verhuist vanuit haar gated community naar een achterstandsbuitenwijk van LA om aldaar, solidair met Amerikanen die het minder hebben getroffen, in een flatje te gaan wonen om te ervaren hoe lief, slim en creatief migrantenkinderen (allemaal!) hun hele leven blijven.

TPO