Media

Hoofdredacteur Panorama: ‘Aannemelijk dat wij het doelwit waren van aanslag met antitankwapen’

22-06-2018 14:00

Hoofdredacteur van Panorama Peter van de Kraats noemt het aannemelijk dat de beschieting van een gebouw in Amsterdam met een antitankwapen tegen zijn tijdschrift is gericht. Hij zegt tegen de Amsterdamse zender AT5: ,,Het is even schrikken dit. Het is wel een serieus iets. Ze hebben niet met een vuurpijl geschoten, het is een serieuze aanslag.” Hij noemt de kans dat ze ,,ons moeten hebben wel aannemelijk”.

Lees ook – Gebouw uitgeverij Panorama en Nieuwe Revu beschoten met antitankwapen

De politie heeft formeel nog niets gezegd over doelwit of motief. Ze heeft een verdachte aangehouden. Wie het is is nog niet gezegd. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan.

Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd donderdagavond rond 23.00 uur beschoten. Onder meer een raam sneuvelde. Niemand raakte gewond. In het pand zit onder meer Pijper Media, de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu, die hier ook hun redacties hebben. Van de Kraats: ,,Panorama is het enige tijdschrift dat serieus over misdaad schrijft. Blijkbaar is dat de trend in de misdaadwereld. Als het je niet bevalt, neem je wraak.” Naast Pijper Media zitten er nog meer bedrijven in het pand.

ANP