Media & TV

Bonusquote: ‘DENK is een soort NSB, maar bij NSB zaten tenminste nog gewone Nederlanders’

21-06-2018 13:29

 

“Baudet is net als ik door de mainstream media neergezet als een halve fascist en dat schijnt een vrijbrief te zijn om onder te worden gekotst in Nederland. Baudet kan echt niet meer vrij en blij over straat lopen.

Je kan wel constateren dat je als gekozen volksvertegenwoordiger van een rechtse democratische partij in Nederland loslopend wild bent zonder serieuze beveiliging.

Als Baudet niet had meegedaan, was ik geheid voor VNL in de Tweede Kamer gekomen. Met minimaal twee zetels.

‘Waarom begin je een eigen partij, die voor 90 procent een kopie is van VNL?’ heb ik aan Baudet gevraagd. Waarop zijn antwoord was: ‘Ik heb een Messiascomplex.’

Ik was bij Jinek uitgenodigd om het daar over het hooghouden van onze westerse normen en waarden te hebben. Toen merkte ik dat er een opzetje was gemaakt. Er werd een uitzending van vijf jaar geleden bij gehaald en oude tweets, om mij neer te zetten als onfatsoenlijke hork. D66-leider Pechtold, die ook te gast was, kreeg daarentegen ruim baan om mij ook nog even door de mangel te halen.

Denk is de nieuwe vijfde colonne.

Je weet dat in Nederland de term ‘vijfde colonne’ exclusief is gereserveerd voor de NSB?

Ja, maar ook hier gaat het om een politieke beweging die loyaler is aan een vreemde mogendheid dan aan Nederland.

Denk is daarmee een soort NSB?

In de NSB zaten tenminste nog gewoon Nederlanders. Bij Denk zitten lui met niet alleen een dubbele nationaliteit, maar ook met blinde trouw aan president Erdogan. Wolven in schaapskleren zijn de heren van Denk ook niet, ze komen openlijk uit voor hun loyaliteit jegens Ankara. Toen Kuzu en Oztürk nog bij de Pvda zaten, waren het wel wolven in schaapskleren. Grijze wolven welteverstaan.

Ik kan echt depressief worden over het mislukken van Powned in het publieke omroepbestel. Powned is al jaren klinisch dood. Dat had echt anders gekund als de heren Weesie en Castricum niet alleen bezig waren geweest met hun zakken te vullen met geld van de belastingbetaler, terwijl ze een missie hadden.”

 

En verder komt er ook nog een roman uit van Jan Roos. Hele artikel in Nieuwe Revu via Blendle.