Doneer aan TPO
 

‘Echt geen leegloop bij WNL’, aldus WNL-baas over leegloop bij VVD-omroep WNL

In korte tijd vertrokken bij WNL presentatrettes Leonie ter Braak, Roos Moggré en ene Vivienne van den Assem

Door: , 16:23, 16 juni 2018

In korte tijd vertrokken bij WNL presentatrettes Leonie ter Braak, Roos Moggré en ene Vivienne van den Assem

VVD-propaganda-omroep WNL (NPO) is naarstig op zoek naar nieuw talent voor de presentatie van Goedemorgen Nederland. De eerste gesprekken met eventuele opvolgers van Vivienne van den Assem lopen al, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes van WNL (VVD).

“Iedere keer als een presentatrice bij ons vertrekt dan stromen de sollicitaties binnen”, zegt Huisjes. Eerder dit jaar zag hij Leonie ter Braak vertrekken naar SBS6 en Roos Moggré naar EenVandaag. Vrijdag werd bekend dat Vivienne van den Assem vanaf volgende maand achter de desk van RTL Boulevard plaatsneemt. “Ze heeft het ontzettend goed gedaan”, zegt Huisjes.

Van een leegloop is geen sprake, meent de WNL-baas. Hij ziet vooral de zonnige kant van de doorstroming en noemt Goedemorgen Nederland een kweekvijver van talenten die allemaal doorstromen naar andere plekken in tv-land. “Bijna elke dag een liveprogramma presenteren met veel gesprekken, een betere leerschool kun je niet krijgen zegt Huisjes. “Een ochtendshow is een prachtige kans.”

Hoewel dit jaar drie WNL-presentatrices afscheid namen, opent de publieke omroep slechts één vacature voor het nieuwe tv-seizoen. Huisjes: “We zaten wat ruim in ons jasje met wat meerdere gezichten. Dat losten we regelmatig op met een duopresentatie, maar dat hoeft niet.”

Goedemorgen Nederland, dat momenteel een zomerstop heeft, keert in september terug op de gesubsidieerde Staatstelevisiezender NPO 1. WNL (VVD/NPO) is deze zomer te zien met een serie over geruchtmakende moordzaken en is bezig met een nieuwe serie over familiebedrijven. Rick Nieman maakt een nieuw seizoen van Haagse lobby.

Anp/TPO

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace