Media & TV

‘Boeddhist’ Wilfred Genee zoekt naar balans in VI Oranje

15-06-2018 12:06

Het is voor Wilfred Genee nog erg zoeken naar de juiste balans tussen de uitzendingen mét en zonder Johan Derksen en René van der Gijp in VI Oranje blijft thuis. Het verschil daartussen is ‘levensgroot’, zegt de presentator in de Volkskrant. “Leg dat de kijker maar eens uit.”

Lees ook – Oud-RTL-baasje Fons van Westerloo kotst Johan Derksen, René van der Gijp & Wilfred Genee uit

“We zijn nu drie dagen bezig en ik zoek nog enigszins de balans bij de uitzendingen zonder die twee. In tempo, humor en inhoud”, aldus Wilfred. “We hebben daarom aangegeven dat we dit programma niet logisch vinden, maar RTL wilde het per se. En aangezien RTL altijd een goede werkgever is geweest, houden we ons netjes aan ons contract. Misschien hoopt RTL dat wij ruzie krijgen en onze samenwerking opblazen, zodat Veronica niks meer aan ons heeft”, lacht hij.

“Uit angst om afgezeken te worden, durven veel gasten niet bij ons aan te schuiven als Johan en René aan tafel zitten”, gaat Wilfred verder. “We zijn een beetje het zwarte schaap van de televisiefamilie. Iedereen schaamt zich voor ons. Het is grappig dat allerlei televisiemakers zeggen niet te kijken, maar vervolgens over specifieke situaties beginnen. Het is een guilty pleasure van ze.”

Ook zegt Genee veel interesse in het boeddhisme te hebben. “Bij de School voor Journalistiek vragen studenten regelmatig hoe ze succesvol en bekend kunnen worden. Dat moet je niet willen, zeg ik dan. Je moet iets doen wat je leuk vindt, en daar goed in worden. Je hart volgen is volgens mij de kern van het leven, en dan kom je uit bij de boeddhisten.

Ik lees er veel boeken over. Niet alleen over boeddhisme, maar ook over jezelf ontwikkelen. Hoe sta je in het leven?

Ik moet nu lekker mijn mond houden. Schrijf maar op dat ik veel voetbalboeken lees, anders zwaaien Johan en René vijf weken lang met de krant en roepen ze dat ik boeddhist ben. Alleen daarom had ik al materialist moeten zeggen.”

Lees ook

Johan Derksen sloopt Humberto Tan, mag niet van Beau van Erven Dorens van RTL Huisvrouwentv

 

Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens