Doneer aan TPO
 

Oud-RTL-baasje Fons van Westerloo kotst Johan Derksen, René van der Gijp & Wilfred Genee uit

Kijkcijfers 'VI Oranje Blijft Thuis' torenhoog

Door: , 14:18, 14 juni 2018

Kijkcijfers 'VI Oranje Blijft Thuis' torenhoog

Voormalig RTL-baas Fons van Westerloo vindt het dom van zijn voormalige werkgever dat de heren van Voetbal Inside de komende weken alle ruimte krijgen op RTL 4. Dat zegt hij in De Telegraaf.

Lees ook – Johan Derksen sloopt Humberto Tan, mag niet van Beau van Erven Dorens van RTL Huisvrouwentv

“Ik was er direct mee gestopt. Jullie gaan naar Talpa? Nou mooi, en doei. Nu ga je ze alleen maar helpen aan publiciteit voor hun nieuwe programma daar”, aldus Van Westerloo. “En of er nu ophef is of niet, de kijkcijferstrijd met de NOS verliezen ze toch tijdens het WK. Maar misschien denken ze: we pakken nu nog een beetje mee. Want het gaat slecht bij RTL.”

Van Westerloo vindt Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp ook “niet chic” bezig met hun harde woorden voor bijvoorbeeld Humberto Tan afgelopen maandag. “Maar het is wel hun handelsmerk.”

Maandag haalde het trio uit naar Tan, die vorige week uitgebreid werd uitgezwaaid bij RTL Late Night. “Hij krijgt een afscheid alsof hij honderd jaar een wereldshow heeft gemaakt”, stelde Derksen. “Ik heb een week lang twintig slijmballen langs zien komen die deden alsof Humberto Onze Lieve Heer was.”

VI Oranje blijft thuis is het laatste wapenfeit van Genee, Derksen en Van der Gijp voor RTL. Na de zomer zetten ze hun talkshow voort bij Veronica.

De kijkcijfers voor de talkshow VI Oranje blijft thuis trekken aan. Naar de derde aflevering keken woensdag 704.000 mensen, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Maandag en dinsdag keken er ruim een half miljoen mensen.

VI was daarmee woensdag bijna de best bekeken talkshow van de dag. Eva Jinek scoorde later op de avond net iets betere cijfers: 752.000. De voorlopig laatste M van Margriet van der Linden bereikte in de vooravond 647.000 kijkers. Zij keert na het WK voetbal, dat donderdag van start gaat, weer terug.

Op prime time was RTL 4 mede dankzij VI de beste bekeken zender. Ook Love Is In The Air met Robert ten Brink scoorde goede cijfers. Naar het programma keken woensdag 781.000 mensen.

Anp

 
Tags:
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace