Media & TV

Johan Derksen sloopt Humberto Tan, mag niet van Beau van Erven Dorens van RTL Huisvrouwentv

12-06-2018 19:22

Het team van RTL Boulevard heeft dinsdag in de uitzending hard uitgehaald naar de ‘analisten’ van Voetbal Inside. Vooral Johan Derksen hield maandagavond in de eerste zomeraflevering van het voetbalprogramma, dat na de zomer niet meer bij RTL te zien is, een hatelijke monoloog over presentator Humberto Tan. Tan stopte vorige week, tegen zijn zin, na vijf jaar met zijn talkshow Late Night.

“Hij krijgt een afscheid alsof hij honderd jaar een wereldshow heeft gemaakt”, stelde Derksen. “Ik heb een week lang twintig slijmballen langs zien komen die deden alsof Humberto Onze Lieve Heer was. En waarom kreeg hij een wassen beeld? Omdat hij een talkshow maakte waar geen hond naar keek?”

Beau van Erven Dorens haalde in RTL Boulevard hard uit naar de drie mannen van VI. “Ze zoeken elke keer nieuwe grenzen in onhebbelijkheid op”, stelde Van Erven Dorens. Luuk Ikink bespotte Derksen om zijn hatelijke woorden over Tan. “Hij werpt zich op als een soort Braveheart van de Nederlandse televisie terwijl hij voor 3,5 ton elke avond uit zijn neus zit te vreten.”

De RTL Boulevard-makers vonden de tirade van Derksen ook niet kies tegenover alle redacteuren van Late Night die de afgelopen anderhalf jaar tegen alle klippen op een programma probeerden te maken. John van den Heuvel vond het vooral “ziekelijk dat Derksen de vrouw van Humberto Tan erbij meende te moeten halen.” Derksen stelde dat Ineke Tan “zich moet laten behandelen” omdat zij bij de laatste reeks uitzendingen in de zaal zat om haar man te steunen.

De mannen van Voetbal Inside kregen in het verleden al vaker het verwijt racistische, homofobe en seksistische praat te bezigen. Zij ontkennen zelf altijd ten stelligste dat dit hun bedoeling is.

Anp

https://youtu.be/hRt719Zb7xY