TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bizar: televisiezenders Nickelodeon en Nick Jr. denken dat kinderen nog massaal tv kijken

Noemen '115.000 kinderen' een 'recordaantal'

Kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. gaan woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart om kinderen te stimuleren buiten te gaan spelen. Op de Nationale Buitenspeeldag organiseren ze met Jantje Beton meer dan 1150 activiteiten. Hierdoor kan een recordaantal van meer dan 115.000 kinderen buitenspelen, kondigen de kinderzenders aan.

In Amsterdam-Noord presenteert Nienke van Dijk van Nickelodeon het podiumprogramma. Kinderen kunnen voetballen of op de foto met hun favoriete tv-karakters zoals de pups van PAW Patrol, SpongeBob SquarePants en de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Nickelodeon en Jantje Beton organiseren voor het elfde jaar op rij de Nationale Buitenspeeldag. Vorig jaar opende Rico Verhoeven de speelmiddag.

Of de miljoenen kinderen die geen televisie kijken maar gewoon  zoals gebruikelijk in 2018 op internet zitten, wat niet ‘op zwart’ gaat, ook gaan buitenspelen is niet bekend gemaakt.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.