TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Wéér een carrière kapot dankzij #metoo-heksenjacht

Slechts beschuldiging zonder bewijs van 'seksueel getinte misstappen' en 'grensoverschrijdend gedrag' was voldoende

Tags:

Het hoofd van de animatie-afdeling van amusementsgigant Walt Disney, John Lasseter, vertrekt als creatieve leidinggevende bij de onderneming Disney. Filmmaker en producent Lasseter (61) die ook studio Pixar oprichtte, heeft naar eigen zeggen besloten eind dit jaar bij Disney op te stappen en dan naar een andere creatieve uitdaging te gaan kijken.

De baas van Walt Disney, Robert Iger, heeft Lasseter bedankt voor zijn baanbrekende creatieve werk voor het opnieuw uitvinden van de animatiefilm. Lasseter verdween een half jaar geleden al van het toneel nadat hij was beschuldigd van seksueel getinte misstappen en grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor ongewenste omarmingen of andere gebaren die niet netjes zouden zijn geweest. Hij trok zich toen in november terug voor een werkpauze van een half jaar.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.