Doneer aan TPO
 

Graaiwatch – Drie medewerkers Powned dik betaald

Omroep die nauwelijks op televisie is te zien heeft in 2021 50 miljoen euro opgemaakt

Door: Redactie, 11:58, 09 juni 2018

Omroep Powned is nauwelijks nog op televisie te zien en verliest in 2021 waarschijnlijk zijn subsidie. Toch heeft de roze omroep al bijna 40 miljoen euro aan belastinggeld gekost. Een fors deel daarvan verdween in de zakken van slechts drie mensen, meldt De Telegraaf.

Een analyse van de jaarverslagen leert dat de belastingbetaler sinds 2010 al voor 39,5 miljoen euro werd aangeslagen om de omroep te financieren. Tot 2021 is de huidige plek in het bestel gegarandeerd. Zelfs als het daarna uit is met de pret, heeft de omroep dan inclusief contributies 50 miljoen euro opgemaakt.

Oprichter Dominique Weesie gaat met zijn jaarsalaris van ruim 210.000 euro naar verwachting nog dit jaar door de grens van 2 miljoen euro aan PowNed-inkomsten. Ook Rutger Castricum (196.000 euro, in totaal 1,8 miljoen tegen het einde van 2018) heeft goed geboerd bij de omroep.

Daarnaast blijkt de onbekende zakelijk directeur Roeland Mackloet zeer riant te zijn betaald. Hij kwam later binnen dan Weesie en Castricum en vertrok vorig jaar, maar verdiende in de tussentijd zo’n 1,4 miljoen euro.


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties