Doneer aan TPO
 

Kulturkammer wil talkshows jaar lang van Duitse NPO censureren want ‘hebben AfD groot gemaakt’

'Teveel eenzijdige berichtgeving over islam en vluchtelingen, daardoor zit AfD nu in het parlement'

Door: Bert Brussen, 13:15, 08 juni 2018

Euh…misschien ligt het aan onze slechte beheersing van het Duits, of aan de brakke vertaling van Google Translate, maar voor zover wij kunnen bevatten staat hier toch écht dat de Duitse Raad voor Cultuur de Duitse Staatsomroepen ARD en ZDF adviseert om de content van hun talkshows aan te passen en een heel jaar lang geen talkshows meer uit te zenden omdat ze te eenzijdig hebben bericht over vluchtelingen en islam waardoor de AfD groot is geworden en nu in het parlement zit.

Dit staat dus allemaal écht in de uiterst keurige Duitse kwaliteitscourant Zeit, niet bepaald een courant die er om zou liegen. Zeit heeft dat dan weer van deze courant, maar die zal er ook wel niet om liegen gezien de degelijkheid van Duitse zeitungen.

Er staat zelfs nog bij wat de Duitse Raad voor Cultuur precies inhoudt: “Het stimuleren van een cultuurpolitieke discussie op alle politieke niveaus en het verdedigen van de vrijheid voor kunst, publicatie en informatie”.

Aber natürlich.

Nogmaals, dit staat allemaal zwart op wit in Zeit, een courant die niet aan satire, humor of hoaxes doet. Alles is dus waar en serieus bedoeld.

In Duitsland worden inmiddels Twitter en Facebook gecensureerd, is na wetenschappelijk onderzoek vast komen te staan dat de journalistiek totaal faalt en last heeft van ‘stroomuitval’ en nu wil een Raad voor Cultuur die er is om ‘de publicatievrijheid te verdedigen en het debat te stimuleren’ ook nog dat talkshows een heel jaar stoppen met uitzenden omdat de uitslag van de laatste democratische verkiezingen haaks staat op de gewenste uitslag van de baas bij deze Raad voor Cultuur (‘Geschäftsführer‘, hahaha, führer!).

Ach so.

En dat in een land waar ze nog geen 100 jaar geleden de totaalonderdrukking hebben uitgevonden, een onderdrukking die in DDR-vorm in de helft van het land nog tientallen jaren na het Duitse fascisme gewoon verder ging.

Is hoge hekken, rollen prikkeldraad en wachttorens om verdere onwelgevallige meningen tegen te gaan misschien een goed idee?

Hier, voor de zekerheid nog het hele citaat, zodat niemand wir haben es nicht gewusst kan zeggen dat het er niet stond:

 

“Der Deutsche Kulturrat hat ARD und ZDF dazu aufgefordert, ihre Talkshows zu überarbeiten und ein Jahr lang keine mehr zu senden. Der Geschäftsführer Olaf Zimmermann kritisierte in der Westdeutschen Allgemeinen Zeitung die einseitige Berichterstattung in den Sendungen. “Mehr als 100 Talkshows im Ersten und im ZDF haben uns seit 2015 über die Themen Flüchtlinge und Islam informiert und dabei geholfen, die AfD bundestagsfähig zu machen”, sagte Zimmermann.”

 

 

 


 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties