TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Nieuwsuur manipuleert video tot nepnieuws om haat te kunnen zaaien tegen president Donald Trump

Zo ziet levensgevaarlijke propaganda en volksmanipulatie er uit, en u betaalt hier verplicht aan mee

Tags:

Update: NOS ontkent alles, neemt geen verantwoordelijkheid, is allemaal ‘de schuld van Reuters’. Maar natuurlijk! Alsof de itemregisseur niet zag dat het om een stokoud fragment ging. Kennelijk is er bij Nieuwsuur zó weinig professionaliteit dat de bij Reuters ingekochte items één op één worden doorgezet. Kunnen we van dat belastinggeld net zo goed zelf een abo nemen op een Reuters-feed.

 

Verbijsterende beelden in het NOS-indoctrinatie-televisieprogramma Nieuwsuur: op Riefenstahl-achtige Francisco van Jole-achtige wijze heeft dit openlijk president Trump hatende staatstelevisieprogramma een video gemanipuleerd om zo nepnieuws te kunnen produceren. Dit nepnieuws heeft overduidelijk het doel om zoveel mogelijk haat te kunnen zaaien tegen de democratisch gekozen Amerikaanse president Donald Trump.

In een video-item over het Amerikaanse illegalen- en asielzoekersbeleid dat wordt bekritiseerd omdat illegaal de Verenigde Staten binnenkomende mannen van hun vrouwen en kinderen worden gescheiden en apart in detentiecentra worden geplaatst, heeft de Nieuwsuur-redactie welbewust een fragment uit een totaal andere context gehaald en in de reportage over het asielzoekersbeleid geplakt.

Manipulatie

In dit uit de originele context geknipte fragment spreekt president Trump de volgende letterlijke tekst uit:

 

“Dit zijn geen mensen. Dit zijn beesten. En we zetten er momenteel meer het land uit dan ooit te voren.”

 

Door deze woorden van president Trump midden in een reportage over de opvang van vluchtelingen te plaatsen wordt de suggestie gewekt dat president Trump met deze afschuwelijke woorden over alle vluchtelingen spreekt. Dit is echter totaal niet het geval. De uitspraken die president Trump doet gaan expliciet en uitsluitend over zeer gewelddadige, vaak illegaal in het land verblijvende, leden van criminele bendes, met name de beruchte MS13-bendes. De bendeleden zijn vaak uit Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen afkomstig. Met ‘beesten’ doelt de president dus specifiek op de criminelen in kwestie, niet op vluchtelingen, buitenlanders, illegalen of asielzoekers. Dit is ook al lang bij iedereen bekend omdat er wereldwijd aandacht aan deze uitspraken is besteed en zowel Trump als het Witte Huis duidelijk hebben uitgelegd wat er met deze uitspraken werd bedoeld, mede omdat Amerikaanse ‘journalisten’ de uitspraken bewust uit de context hadden gehaald.

Totaal ander onderwerp, totaal andere context

Maar president Trump sprak deze woorden alweer weken geleden, op de Amerikaanse televisie, en ze gingen over een totaal ander onderwerp, namelijk het beleid tegen gewelddadige bendes en bendeleden. Dat Nieuwsuur deze alweer weken oude uitspraken nu zo zorgvuldig heeft geknipt uit een item in het video-archief en vervolgens weer heeft geplakt in een actuele reportage, toont wel aan dat Nieuwsuur bewust heeft gezocht naar fragmenten en uitspraken die president Trump zoveel mogelijk in diskrediet kunnen brengen, ook al is het niet actueel, past het niet in de context en heeft het zelfs helemaal niets met het onderwerp te maken. En dat alles zonder de kijkers duidelijk te maken dat er sprake is van verschillende fragmenten.

Dit is tekstboek propaganda. Dit is haatzaaien zoals haatzaaien is bedoeld. Dit zijn de tactieken van ‘media’ die maar één doel hebben en dat is het neerhalen van vijandig gezinde politici. Dit is je reinste manipulatie van honderdduizenden kijkers die nog altijd het volle vertrouwen hebben in de integriteit, professionaliteit en betrouwbaarheid van een staatsomroep als de NOS. Op schofterige wijze worden hier burgers voorgelogen die door hun eigen belastingafdracht verplicht moeten meebetalen aan dit nepnieuws.

Nepnieuws

Dit is nu het zo gevreesde ‘nepnieuws’ en ‘verspreiden van desinformatie’. Dit is waartegen de EU zegt te willen strijden. Alleen komt het dus niet van de Russen en wordt het niet gefabriceerd in ‘trollenfabrieken’, maar gewoon op de NPO-redactie van Nieuwsuur, een televisieprogramma van de Nederlandse NOS.

Het is te hopen dat de EU-taskforce keihard optreedt tegen dit massamedium met veel bereik en invloed waar door middel van nietsontziende manipulaties en nepnieuws haat wordt gezaaid tegen een bevriend staatshoofd. Het is te hopen dat EU vs Disinfo Nieuwsuur blijvend op hun zwarte lijst zet zodat iedereen in de EU weet welke ranzige, hatelijke en vijandelijke manipulaties plaatsvinden op kosten van belastingbetalers.

Waar blijft de NPO Ombudsman? Waar blijft het ontslag van Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje? Wanneer vliegen de subjectieve, haatzaaiende en manipulerende pro-Democraten tegen Wilders aangifte doende Nieuwsuur-redacteuren eindelijk eens de laan uit? Waar blijven de systeemmedia nu met hun petitities? Waar blijven de Twitterdrammers en SJW’s? Zijn de STER-adverteerders van de NOS al gebeld?

Dit. Nooit. Weer.

Dit is nepnieuws. Dit is het verspreiden van desinformatie. Dit is manipulatie van volksmassa’s.

Levensgevaarlijke, onverantwoordelijke manipulatie. Op deze wijze zijn oorlogen begonnen, zijn genocides goedgepraat en aankomend premiers naar hun executieplaats gewezen. Op deze wijze houden we de boel niet bij elkaar, worden groepen tegen elkaar opgezet en worden de vezels die onze samenleving bij elkaar houden aangetast.

Hoe vaak moeten we nog roepen? Dit. Nooit. Weer.

EU-Taskforce, doe je ding.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.