TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Moraalpolitie Volkskrant Loes Reijmer opnieuw niet blij met meningsvrijheid van anderen

'Opgewonden clichés uit het vrijheid-van-meningsuitingdebat'

 

“Roseanne Barr zou zich op Twitter ‘verslikt’ hebben in een domme grap en daarop waren ‘de internethyena’s’ achter haar aan gekomen. ‘Hijgend en kwijlend’ ook nog eens, want RTL-journalist Roderick Veelo was eens lekker voor zijn column gaan zitten. ‘Spaanse inquisitie’, ‘moraalpolitie’, ‘zedenmeesters’ – alle opgewonden clichés uit het vrijheid-van-meningsuitingdebat kwamen voorbij, ter verdediging van de Amerikaanse comédienne wier leven blijkbaar ‘kapot moest’.”

 

Oei, jeetje, nounounou, die Roderick Veelo toch! Zomaar een beetje debatteren over de vrijheid van meningsuiting! Die extreem-rechtse fellow traveler! Alsof die vrijheid in de grondwet staat ofzo. Waar hebben we het over nietwaar?

Alsof die vrijheid niet belangrijk is voor elke democratie. Alsof die vrijheid niet continue onder vuur ligt, steeds vaker, ook in landen waar vrijheid van meningsuiting onwrikbaar verankerd leek te zijn in de cultuur. Alsof die vrijheid niet steeds verder erodeert, mede met dank aan de oneindige stroom aan burgerlijke blanke zeikmeisjes die in hun ‘kwaliteitscouranten’-columns het ene inhoudsloze burgermanscliché na het andere opboeren, iedereen de vrijheid van meningsuiting misgunnen behalve zichzelf, maar wel een hele week jankend over de redactie lopen omdat hunnie van Geenstijl een keer op gepaste ironische wijze wat hebben teruggezegd (nota bene in exact dezelfde bewoording als de column waarop werd gereageerd) op al dat wekelijkse zelfingenomen hooghartige moralisme aan het adres van een succesvol online platform waar ze nou eenmaal óók gebruik maken van de vrije meningsuiting, omdat dat gewoon mag in het gave land Nederland.

Zaterdags wijvengelul

Nee, deugende columns tikken over hoe je het televisiekijken en het Songfestival beleeft als je zwanger bent, aangevuld met dagdromerij over je verdere kinderwens, dáár hebben we de vrijheid van meningsuiting tenminste écht voor uitgevonden. Lees een column van Esma Linneman een gemiddeld Nederlands schrijfmeisje en je begrijpt weer waarom die Amerikaanse jongens toen dat strand van Normandië hebben bestormd. (Nu even mijn zwaantje in het zonnetje zetten.)

Snel! Vraag je ‘goede werkgeverschap’ leverende adjunct-hoofdredacteur of hij een petitie start tegen de adverteerders van RTL Z! Kan paginagroot in de courant, gewoon zeggen dat het ‘opinie’ is. Want altijd maar weer die opgewonden meningen, het kan toch ook gewoon lekker veilig en totaal bescheten zijn, net als de rest van dat zaterdagse wijvengelul in die ‘kwaliteitscourant’? Gewoon, leuk iets over diversiteit, of miskramen, hip koken met je urine of gender disappointment. Of over inclusiviteit, daar lees je nou nooit eens wat over in kwaliteitscouranten.

Verbinden

Also freunde, lees hier vooral die uitstekende en zeer ware column van Roderick Veelo. En vergeet dinsdag niet te luisteren naar de podcast met Roderick ‘opgewonden vrijheid van meningsuiting cliché’ en Bert ‘Roseanne Barr met piemel’ Brussen.

Gegarandeerd beter dan de moraalpolitie van zedenmeesterscourant Volkskrant die hijgend en kwijlend als hyena’s proberen iemand kapot te maken.

We verbinden!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.