TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Sylvia Witteman zegt realistische dingen, mag niet van ultra-moralist Joris Luyendijk

Nederlandse intellectuelen anno 2018

Journalist Joris Luyendijk heeft woensdag op Twitter hard uitgehaald naar Volkskrant-columniste Sylvia Witteman. Witteman stelde in een column in de krant dat het nieuwe boek van auteur Mano Bouzamour “uitsluitend wordt uitgegeven omdat hij een migrantenkind is”.

Luyendijk repliceerde op Twitter de uitlating van Witteman met de opmerking dat dat net zoiets is als “zeggen dat Witteman enkel een column heeft in de Volkskrant omdat haar man daar hoofdredacteur is. Ga je schamen, zeg.” Philippe Remarque, de partner van Witteman, is sinds 2010 hoofdredacteur van de Volkskrant. Witteman is een van de vaste columnisten.

Het nieuwe boek van Bouzamour, Bestsellerboy, vertelt over een jongen van de straat die maar één droom heeft: de literaire wereld bestormen. Maar als hij doorbreekt, zetten zijn ouders hem uit huis en wordt hij door zijn vrienden verstoten. De roman kreeg wisselende recensies.

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.