TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

AVROTROS ‘ontzettend trots’ op Waylon

Nederland achttiende plek Eurovisie Songfestival, Israel wint

Tags:

Israël heeft in Lissabon de finale van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Zangeres Netta kreeg met het liedje Toy 212 punten van de vakjury’s. Daarmee stond ze op de derde plaats, achter Oostenrijk en Zweden, maar de stemmen van het publiek tilden haar naar de overwinning.

Waylon behaalde met het liedje Outlaw In ‘Em de achttiende plaats. De Nederlandse inzending kreeg 89 punten van de vakjury’s en 32 punten van de televoters.

“Ik ben zo gelukkig”, jubelde Netta op het podium vlak voordat ze haar winnende nummer nogmaals ten gehore bracht. “Onwijs bedankt dat jullie voor iets anders hebben gekozen, dat accepteren en diversiteit vieren. Ik hou van mijn land. Volgend jaar in Jeruzalem!”

Voor Waylon was het de tweede keer dat hij in de finale stond. In 2014 bereikte hij samen met Ilse DeLange onder de naam The Common Linnets de tweede plaats in het eindklassement.

De AVROTROS laat via de Telegraaf weten ‘ontzettend trots’ te zijn op Waylon die dus 18e v an de 26 werd. “De vakjury’s hebben het nummer duidelijk hoger gewaardeerd dan het publiek. Dat betekent dat de zang in ieder geval in goede aarde viel. Het publiek let meer op de act en podiumpresentatie. We zijn nog steeds ontzettend trots op hem. Hij heeft het ongelofelijk goed gedaan en was duidelijk een van de beste zangers van alle deelnemers. Zijn doel was countrymuziek naar een groot Europees podium brengen en dat is gelukt”, aldus de publieke ledenomroep (onderdeel van NPO) TROSAVRO.

Anp/TPO

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.