Media & TV

TPO-Test: ben u een potentiële De Correspondent-lezer?

11-05-2018 15:31

Foto: ‘Correspondent Vooroordelen’ Vera Mulder.

Lees het citaat hieronder. Citaat in kwestie is afkomstig uit de eerste alinea’s van dit De Correspondent-artikel. Lees het citaat desnoods vaker dan twee keer. Het gaat er om dat u de woorden goed op u laat inwerken.

Ga vervolgens naar het artikel in kwestie en probeer verder te lezen. Lukt dat? Uitleg en antwoorden na het citaat:

 

“Geerten Walings columns jeuken me regelmatig, net als zijn meningen op Twitter. Hij zegt voor de vrijheid van meningsuiting en tegen overgevoeligheid te zijn – tot zover kan ik hem volgen. Maar in zijn verhalen lees ik regelmatig een ‘ach zeik niet zo’-houding tegenover groepen die sociale ongelijkheid aankaarten en bevechten – mensen over wie ik ook schrijf, maar dan met de tegenovergestelde insteek.”

 

A: Ja dat lukt me. Een in de ik-vorm geschreven interview door een meisje dat zichzelf ‘Correspondent Vooroordelen‘ mag noemen waarin het in de eerste alinea al meer over het deugen van de ik-persoon gaat dan over de geïnterviewde persoon is nou echt het soort ‘vernieuwende journalistiek’ waar ik op zit te wachten. Ik zou er echt dolgraag voor willen betalen en niet weinig ook.

B: Nee, dat lukt me niet. Het is zo raar maar wat ik ook probeer, ik kom maar niet verder na dit citaat. Zelfs na een paar keer proberen lukt het nog steeds niet. Telkens lijkt er een onzichtbare kracht te zijn die me tegenhoudt en me braken en wel op de grond gooit waarna ik minuten later in mijn eigen kots wakker wordt met een scheermesje in mijn hand en diepe krassen op mijn armen en benen, heel bizar.

 

Is uw antwoord A? Dan bent u een officiële De Correspondent-lezer! Als u nu nog niet op deze deugende circulaire bent geabonneerd bent u gewoon een dief van uw eigen ziel! Wij raden u overigens ook bindend aan lid te worden van ofwel D66 ofwel GroenLinks en elke morgen bij het zien van uw spiegelbeeld op uzelf klaar te komen. Heeft u al wel een bakfiets?

Is uw antwoord B? U bent duidelijk geen D66-lid. U bent ook duidelijk geen millennial. Waarschijnlijk bent u ook best wel realistisch, heeft u zelfspot en wilt u gewoon feiten en waarheden lezen zonder allemaal egomaan geluk er omheen en bent u niet zo heel erg geïnteresseerd in hoe u kunt deugen, of uw vrienden wel vinden dat u deugt, hoe u een exht heel deugende burger wordt en wat diverse deugende millennials allemaal van zichzelf vinden qua deugen op kosten van een geïnterviewde en op kosten van het ontbonden lijk dat journalistiek heet. U bent kortom enorm doorsnee, gewoon zomaar een Hollander die echt niet altijd tijd en mogelijkheden heeft om geil te worden van zichzelf en u hebt wel gewoon een baan. Beter wordt u geen abonnee van De Correspondent.