Media & TV

BN’ers gaan weer iets ‘spectaculairs’ doen voor een ‘goed doel’, BN’ers kunnen ook weinig anders

09-05-2018 16:22

Kun je deugen deug dan mee!

Giel Beelen laat zich volgende week woensdag twaalf uur vrijwillig opsluiten in een hokje van één bij twee meter. Dat doet hij in het kader van de Lock Me Up-actie om aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd. Ook Thomas Berge en John Ewbank krijgen een eigen hok.

“Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om mee te doen aan deze actie”, reageert Giel, die meteen van de gelegenheid gebruik maakt om zijn ochtendshow vanuit het hokje te presenteren. “Het is een geweldig goed doel waar ik me graag voor in wil zetten en daarbij is het ook een uitdaging om vanuit zo’n kleine ruimte radio te maken. Twaalf uur in een mega klein hokje lijkt me al vreselijk, maar het is natuurlijk niks als je het vergelijkt met meisjes bijvoorbeeld in India die dit dagelijks moeten meemaken.”

De actie maakt onderdeel uit van de Week tegen Kinderprostitutie. Behalve Giel, Thomas en John laten nog ruim 300 andere bekende en onbekende Nederlanders verspreid over meer dan dertig verschillende locaties zich opsluiten.

Anp