TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

U2 twittert pro-abortus, conservatieve fans woest

Woedende U2-fans beloven nooit meer U2 te luisteren

Tags:

Een tweet waarin band U2 inwoners van Ierland opriep om te stemmen voor verruiming van de abortuswetgeving in het land, heeft voor veel kritiek gezorgd onder conservatieve fans.

Een flink aantal volgers verklaarde het politieke standpunt van de Ierse band niet los te kunnen zien van hun muziek, en daar dan ook niet meer naar te luisteren. Een enkeling liet zelfs weten alle oude cd’s van Bono en zijn band weg te hebben gegooid. Sommige fans vonden de uiting niet rijmen met statements van de bandleden waarin ze aangeven op te komen voor de kwetsbaren in de samenleving.

Abortus is een heet hangijzer in het overwegend katholieke Ierland. Pas sinds 2013 is een compleet verbod op het beëindigen van een zwangerschap van de baan, sindsdien mag abortus plaatsvinden als het leven van de moeder in gevaar is. Op 25 mei mogen Ieren stemmen op het intrekken van het achtste amendement, waarin staat dat een foetus evenveel recht heeft op leven als de moeder. Abortus is vanwege die bepaling praktisch onmogelijk.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.