TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

SJW-drammers dwingen Adidas op knieeën na kwetsende opmerkingen over slavernij Kanye West

Drammen, jammeren, huiliehuilie, intimidatie, petities...het lijkt NRC/Volkskrant vs. Geenstijl wel

Tags:

Adidas heeft alsnog afstand genomen van de omstreden opmerkingen die Kanye West heeft gemaakt over slavernij. De Duitse fabrikant van sportkleding wil in gesprek met de rapper.

Kanye West kreeg deze week veel kritiek voor zijn uitlatingen over slavernij in een interview. “Als je hoort dat dat 400 jaar duurde, dan klinkt dat als een keuze”, zei de rapper. Naar aanleiding daarvan kwam er een petitie op gang waarin Adidas werd gevraagd Kanye aan de dijk te zetten.

Na het interview zei Kanye in een reeks tweets dat hij bedoelde dat meer gekeken moet worden naar de toekomst en minder naar het verleden. “We moeten open kunnen discussiëren over pijnlijke onderwerpen.”

Adidas-topman Kasper Rørsted wilde aanvankelijk inhoudelijk niet reageren op het interview. Later zei hij in een toelichting dat het “overduidelijk opmerkingen zijn die we niet kunnen steunen”. Het verbreken van Kanye’s contract was intern nog niet ter tafel gekomen.

Adidas is verantwoordelijk voor het schoenenmerk Yeezy van de rapper. Volgens Rørsted is Kanye erg belangrijk voor de strategie van het sportkledingmerk.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.