TPOok!

 
Video

Video – Rappers-combo De Jeugd van Tegenwoordig sloopt gouden plaat zanger Dotan

Plus: Een tip van muzikant Willie Wartaal

De Jeugd van Tegenwoordig heeft op geheel eigen wijze gereageerd op de affaire rond zanger Dotan en zijn ‘trollenleger’. In een filmpje van de Belgische radiozender Studio Brussel krijgen Faberyayo, Vjeze Fur en Willie Wartaal een gouden plaat van de zanger in handen die ze daarna vakkundig vernielen.

Het gaat om een gouden plaat van Dotans album 7 Layers, die de zanger vermoedelijk schonk aan Studio Brussel. Hij signeerde het met de woorden: “Bedankt StuBru voor alle steun en liefde! Dotan.”

In het filmpje geven de leden van De Jeugd van Tegenwoordig, naar aanleiding van hun nieuwe album Luek, aan wat ze wel en niet leuk vinden. Dotan viel niet in die eerste categorie. Zodra de gouden plaat wordt aangereikt begint Willie Wartaal er naar te schoppen waarna Vjeze Fur de lijst in stukken breekt, de gouden plaat lostrekt en weggooit.

Willie Wartaal geeft Dotan vervolgens nog een kleine tip. “Ik vond het wel een goede marketingtruc, dat zeker”, begint hij. “Maar je zou ook gewoon kunnen proberen om muziek te maken die mensen echt leuk vinden.” Dotan lag de afgelopen week onder vuur omdat hij zich door nepaccounts op sociale media liet ophemelen.

Lees ook

Dossier Dotan

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.