TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Platenmaatschappij Dotan (alle 147) wil niet reageren op Dotan (alle 147)

Universal Music zei eerst nog wel te willen reageren 'nadat Dotan zelf (alle 147) heeft gereageerd'

Tags:

Universal Music wil niet reageren op de onthullingen over de nepfans die Dotan op sociale media de hemel in prezen. De platenmaatschappij “heeft geen verder commentaar op de zaak Dotan”, liet een woordvoerder dinsdag weten.

Eerder liet Universal Music weten pas te willen reageren als Dotan dat zelf gedaan had. “Het is voor ons onmogelijk om inhoudelijk op de zaak te reageren”, stelde de zegsman maandagmiddag. “We zijn nergens bij betrokken geweest en hebben geen enkele kennis gehad van deze zaak. Dus het is aan Dotan zelf om commentaar te geven en het is zeer wenselijk dat hij dit op korte termijn doet.”

De zanger gaf nog dezelfde dag in een video op Facebook toe dat hij gebruik heeft gemaakt van nepaccounts op social media om zijn muziek te promoten. “Dit is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb, wat ik heel dom vind. Ik was heel naïef, veel te ambitieus en onzeker, denk ik”, aldus de 31-jarige singer-songwriter.

De Volkskrant meldde zaterdag dat er jarenlang tientallen nepprofielen op social media werden gebruikt om het imago van de zanger op te poetsen. Via 140 nepaccounts op Twitter, Facebook en Instagram werden berichten van zogenaamde fans van Dotan verspreid.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.