TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Ook naar dit NPO-programma kijkt niemand: Brandpunt+, het Hans Laroes-paradepaardje

En wéér een faalprogramma van die 'eredivisie'-NPO waar écht niet op kan worden bezuinigd

Het ging heel groot worden, want vooral een jonge online doelgroep ging er mee bereikt worden en bovendien zou het vernieuwende concept inslaan als een bom, want ‘constructieve journalistiek’ waarin ‘naar de plus, een uitzicht wordt toegewerkt’. Aldus KRONCRV-oppermoralist Hans Laroes, baas van het ‘vernieuwde’ Brandpunt, Brandpunt+ genaamd.

En, kijkt er ook iemand naar Brandpunt+? Vooral jongeren enzo, omdat die nu worden bereikt via het marktverstorende staatsinternet waar ‘alle ruimte is voor de verhalen’?

Neen.

150.000 kijkers

Brandpunt+ heeft twee uitzendsloten op staatstelevisiekanaal NPO 2: op dinsdagavond en op donderdagavond. Op donderdagavond zijn de kijkcijfers zo dramatisch laag dat Brandpunt+ binnen no time weer van de zender zal worden getrapt. De onderstaande cijfers van vorige week zijn ongeveer hetzelfde als de cijfers van de donderdagen daarvoor, rond de 150.00 kijkers is een realistisch gemiddelde om mee te werken (op prime time!):

 

‘Jongeren’

Maar, Brandpunt+ ging ‘jongeren’ bereiken (want die kijken massaal tv, vooral NPO 2, ohnee wacht) met hun unieke constructieve concept. Dus online zullen de jongeren wel massaal alsnog naar Brandpunt+ hebben gekeken waardoor het ‘kijktotaal’ (de tv-kijkcijfers plus de online kijkcijfers) vele, vele, vele malen hoger ligt. Toch?

LOL:

 

Nouja, wat raar! Welke jongere wil er nou niet naar te oude met zichzelf ingenomen mensen kijken die in de eerste plaats zichzelf graag horen en zien om op langzame maar begrijpelijke toon heel constructief edoch moralistisch een stichtelijk dwaas ideologisch agendapunt aan de hand van actualiteiten in de maag gesplitst te krijgen?

Actualiteitenrubrieken met ‘verslaggevers’, heel succesvol in de tijd voordat het internet bestond. Welkom in de 21ste eeuw! Waar ook ‘op zoek gaan naar ‘perspectief en mogelijke oplossing’ bij ‘de grote thema’s van deze tijd’ geen jongere ook maar een hol interesseert. Want internet. Want zelf denken. Want geen onderricht en verheffing van staatswege meer nodig. Doei.

Huize Avondrood

We zullen niet flauw doen, want op dinsdagavond hebben de bejaarden van Huize Avondrood vrij van klaverjassen, daarom kijken er op dinsdag al gauw 200.000 mensen extra naar Brandpunt+, dat zoveelste succesproduct van die ‘eredivisie’ NPO waar echt ab-so-luut niet verder op kan worden bezuinigd wegens al die nuttige bestedingen van taxpoet.

 

 

Niet dat dit schamele groepje kijkers wel voldoende is om op de zender te mogen blijven, maargoed, toch altijd leuk, zo’n kijkertje of tien extra. Het zal de hele familie Laroes wel zijn die uit mededogen dan maar de tv aanzet en ondertussen de afwas doet.

80.000 euro

Wat zou deze zoveelste faal om ‘jongeren’ te bereiken en ‘publiek te interesseren’ voor ideologisch vervuilde propaganda de belastingbetaler eigenlijk kosten? Dat zeggen ze er bij het NPO-politbureau helaas nooit bij maar bekend is dat voor de oude, reguliere uitzendingen van Brandpunt (dus zonder +) rond de 80.000 euro moest worden betaald. Per uitzending.

Ongetwijfeld is dat met Brandpunt+ goedkoper, maar een kind kan nog bedenken dat je voor een beetje tv-programma niet voor onder de 40.000 euro klaar bent. Als je heel mild rekent.

Het moge (wederom) duidelijk zijn: bij de NPO kan nog zo veel, echt heel erg veel, worden wegbezuinigd. Een kaalbezuinigde NPO: dát is pas naar ‘de plus en een uitzicht toewerken’!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.