TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Voormalig Volkskrant-adjunct-hoofdredacteur (V) wil graag meer, meer, meer religie in Amsterdam

'Waarom mogen arme gezinnen het extraatje dat ze van de gemeente krijgen niet besteden aan Koranl­es?'

Foto: door religie ‘geïnspireerde’ Amsterdamse vrouwen anno 2026, nadat ze terugkomen van door de gemeente gesubsidieerde Koranles.

 

“Het is juist goed dat mensen zich openlijk uiten en dat er ­maatschappelijke discussie plaatsvindt over hun opvattingen.

Religieuze verscheidenheid hoort van oudsher bij ons land.

Jammer genoeg lijken politici en gemeenteambtenaren deze geschiedenis te zijn vergeten. Ze blijven hangen in het idee van een religieus ontsmet publiek domein.

Waarom mogen arme gezinnen het extraatje dat ze van de gemeente krijgen niet besteden aan Koranl­es? Een seculiere, liberale stad zou juist ruimte moeten bieden aan diverse geloofs­opvattingen, zolang die zich bewegen binnen de rechtsstaat. Religie verdwijnt niet, het komt juist terug en het inspireert mensen.”

 

Hoofddoekjes verplichten, homo’s meppen, joden haten, bushokjes met SuitSupply-reclame’s beschadigen, radicaliseren in moskeeën, winkels sluiten op zondag, vrouwen terug achter het aanrecht trappen, tegen geboortebeperking zijn, veelwijverij, vrouwen uitsluitend als babymachine en lustobject zien, burka’s, lange rokken, hoedjes op zondag, verbod op bepaalde woorden, altijd gekwetst zijn, de vrijheid van meningsuiting haten, de democratie haten, je kinderen niet inenten, andere religies op leven en dood bestrijden, halal eten, koosjer eten, spruitjes eten, respect eisen van iedereen behalve jezelf, misbruik, incest, patriarchaal geweld, doemdenken, hel en verdoemenis prediken, geweld goedpraten, aanslagen goedpraten, vrouwen voor ‘KANKERHOER’ uitschelden want blanke vrouwen…

Dit alles ‘inspireert’ mensen. Aldus Yvonne Zonderop, voormalig adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant (Persgroep, net als het Parool waarin ze haar propaganda mag publiceren), lelieblank, vrouw, ongetwijfeld met bakfiets woonachtig in sjiek zuid of duur grachtengordel.

Is mooi, ‘inspiratie’!

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.