TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

NPO blijft maar drammen en bedelen om belastingcenten, deze keer in AD

Kunnen de unieke talenten geen salaris inleveren of geld binnenhalen in een glazen huis?

Tags:

Het gaat goed met de publieke omroep, maar het is niet vanzelfsprekend dat het zo blijft. Er moet geld bij, niet af, betoogt bestuursvoorzitter Shula Rijxman van de Nederlandse Publieke StaatsOmroep (NPO) in een ingezonden stuk in het AD. “Het kabinet komt z’n mooie woorden in het regeerakkoord niet na, de minister presenteert zelfs een extra korting”, aldus Rijxman. En dat terwijl “de eredivisie van tv en radio toch echt door de teams van de publieken wordt gedomineerd”.

De rijksbijdrage moet omhoog zodat de NPO overeind kan blijven naast commerciële partijen als John de Mol. “Als het kabinet ons net zo zou behandelen zoals zo ongeveer alle andere sectoren, had de publieke omroep jaarlijks zo’n 200 miljoen meer kunnen besteden aan nog mooiere, betere, relevantere producties van en voor ons allemaal.”

“‘Een sterke publieke omroep is onmisbaar voor een vitale democratie’? Wij hebben geleverd, Haagse politici; waar blijven úw daden?”, schrijft Rijxman met een verwijzing naar woorden van het kabinet.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.