TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

KRONCRV (NPO) diep door stof na ernstig falen met website Boer Zoekt Vrouw

Je als vrouw aanmelden voor een leuke boer is in elk geval niet veilig bij deze publieke ledenomroep

KRO-NCRV heeft excuses aangeboden voor een lek op zijn website waardoor enige tijd brieven en foto’s van honderden potentiële kandidaten die zich hebben aangemeld voor het entertainmentprogramma Boer zoekt Vrouw openbaar zijn geworden. Donderdagavond onthulde de site slebs.nl het lek bij de omroep.

De omroep zegt in een verklaring “enorm geschrokken” te zijn van het lek dat is geconstateerd in de beveiliging in het aanmeldsysteem van de Boer zoekt Vrouw-website.

“Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Bij constatering is onmiddellijk actie ondernomen, het datalekprotocol is in werking gesteld en het lek gedicht. Wij betreuren het voorval ten zeerste en doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen”, zo is te lezen in de verklaring.

KRO-NCRV zoekt nu uit hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke gegevens mogelijk openbaar toegankelijk zijn geweest. De omroep biedt aan alle betrokkenen zijn excuses aan.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.