TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

John de Mol trekt BNNVARA-bestur leeg: interim directeur Marc Adriani naar Talpa Radio

Ook BNNVARA-mediadirecteur vertrekt, BNNVARA-schip blijft stuurloos achter met #metoo-misdadiger als passagier

Tags:

Tijdelijk algemeen directeur Marc Adriani vertrekt bij staatsledenomroep BNNVARA (NPO). Hij wordt de nieuwe radiodirecteur van John de Mols Talpa Radio, zo hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.

“De mooiste en beste publieke omroep van Nederland ga ik verlaten, want er wacht een nieuwe klus die ik als radioman niet voorbij kon laten gaan”, zegt Adriani. “Uitgaande van de kracht van BNNVARA, laat ik de omroep met een gerust hart achter.”

Adriani maakte tot januari ook radio voor BNNVARA op NPO Staatsradio 2. Zijn programma Het Platenpaleis moest echter plaatsmaken voor een nieuwe show van Paul Rabbering en Frank van ‘t Hof. In het verleden maakte Adriani ook vier keer deel uit van het Top 2000-presentatieteam.

Naast Adriani vertrekt ook de huidige mediadirecteur van BNNVARA, Robert Kievit. Hij gaat een nieuw intern productiehuis voor drama & film opzetten. Peter Adrichem, voormalig algemeen directeur van Endemol Nederland Media Group, neemt voorlopig de functie van Adiani over.

BNNVARA #metoo-affaire

BNNVARA ontstond na de fusie tussen publieke ledenomroepen BNN en VARA. BNN werd ooit opgericht door Bart de Graaff als vrijzinnige, rebelse zender voor jongeren maar na de fusie met de ‘socialistische’, regressieve, zure, hatelijke en volkomen dichtgetikte ‘verschillige’ VARA is er van dat vrijzinnige en rebelse zo weinig over dat Bart de Graaff zich vrijwel dagelijks omdraait in zijn graf.

Dieptepunten in het bestaan van BNNVARA zijn naast de extreemlinkse haat-, laster-, schandpaal-, en nepnieuwswebsite Joop.nl de #metoo-misdaad van BNNVARA-radiopresentator Francisco van Jole, een misdaad die door zowel de normaal zo moralistische en ‘kritische’ BNNVARA Staatsradio 1 als door BNNVARA zelf volkomen werd doodgezwegen. En dat na een aanhoudende anti-#metoo-campagne op Joop.nl en via andere mediakanalen van BNNVARA.

Veel mensen die ooit lid zijn geworden van BNN hebben sinds de fusie met VARA inmiddels hun lidmaatschap opgezegd.

Anp/TPO

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.