TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Arjen Lubach: Facebook censureert ‘Bye Bye Facebook’-actie uit zoekresultaten

'Gelukkig is het evenement nog prima te bereiken via byebyefacebook.nl'

Tags:

Volgens Arjen Lubach verwijdert Facebook het evenement Bye Bye Facebook uit de zoekresultaten. Dat schrijft RTL Nieuws op de website. Lubach riep zondag in de laatste aflevering van het seizoen Zondag met Lubach kijkers op hun Facebook-account op te zeggen naar aanleiding van het recente lek van privégegevens.

Woensdag om 20.00 uur geeft hij zelf het voorbeeld door zijn eigen pagina en die van zijn programma te deleten. Op een door Lubach opgezet evenement op Facebook hebben inmiddels 12.000 kijkers aangegeven hem te willen volgen, onder wie Georgina Verbaan en Janine Abbring. Daarnaast zijn 29.000 mensen geïnteresseerd in de actie.

Lubach merkte maandag dat het Facebook-evenement moeilijk vindbaar is. “Het verbaast me niks. We hebben natuurlijk een feestje georganiseerd in het hol van de leeuw. Gelukkig is het evenement nog prima te bereiken via byebyefacebook.nl“, zegt Lubach.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.