TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Staatsradio-DJ na 20 jaar zakken vullen met subsidie: ‘Overstap naar Radio 10 niet voor het geld hoor!’

Jack Spijkerman ging destijds ook 'niet voor het geld' van NPO naar Talpa

Tags: ,

Gerard Ekdoms overstap naar Talpa’s Radio 10 is niet vanwege het geld. Dat benadrukte de dj donderdag in zijn ochtendprogramma op Staatsradio 2 (NPO).

In zijn show vertelde Ekdom dat de meningen over zijn vertrek naar de commerciële radiozender zijn verdeeld. Hij wilde kwijt dat geld nooit het motief is geweest, maar dat hij bij Talpa ‘wel kan wat hij verder nog wilde gaan doen’. De dj heeft naast zijn radiowerk nog een aantal projecten die moeilijk zijn te combineren met werken bij de publieke omroep. Zo heeft hij een YouTube-kanaal en een eigen wijnmerk.

“De publieke omroep is iets moois, ik heb hier fijne collega’s en het fantastisch naar mijn zin, maar er zijn altijd dingen die spaaklopen. Wat dat betreft moet de publieke omroep nog een beetje met de tijd mee. Als je elke keer tegen die muur aanloopt wordt het irritant.”

De dj (40) zegt dat het zijn eigen keuze was, genomen naar zijn gevoel. “Als je ergens anders de kansen krijgt aangeboden en alle vrijheid krijgt, zowel inhoudelijk als muzikaal, waarom zou je dan de sprong niet wagen?” Ekdom start vanaf eind deze zomer op Radio 10.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.