TPOok!

 
Media

De kolonisten van Catan wel/niet/wel van naam veranderd na klachten SJW-meute

Woordvoerder 999 Games belandt in communicatienachtmerrie

Slechte dag voor 999 Games woordvoerder Bert Calis. Het AD tekende uit zijn mond op dat het bedrijf het spel De kolonisten van Catan had omgetaald naar Catan na klachten wegens kolonialisme en Israël en ander gewauwel van de SJW-meute. Ophefgalore natuurlijk, zelfs VVD fractievoorzitter Klaas Dijkhoff mengde zich in de discussie.

‘Onnodige stemmingmakerij’

Toen verscheen er woensdag opeens een persbericht van het bedrijf. Jawel, er waren weleens klachten van dien aard binnengekomen maar dat was geen reden om de naam van het spel te veranderen. De bedenker en de hoofduitgever van het spel wilden slechts een uniforme merknaam en daarom heet het bordspel sinds 2014 louter Catan. Om daar aan toe te voegen:

 

“De discussie die het AD in de wereld brengt is wat ons betreft onnodige stemmingmakerij. Het verband met ons koloniaal verleden is ongegrond en nooit van toepassing geweest.” 

 

Artikel toch niet onjuist

Dat vonden ze bij het AD natuurlijk niet leuk. Dus daar ging de telefoon van Calis weer.

“Woordvoerder Bert Calis laat in een telefonische toelichting weten dat het artikel in het AD niet onjuist is, maar dat hij de krant gisteren ‘onvolledig’ heeft geïnformeerd. De ‘negatieve connotatie’ van het woord ‘kolonisten’ en de klachten daarover waren wel degelijk redenen om de naam van het spel te veranderen”, zegt hij nu tegen de krant. Om daar aan toe te voegen: “Maar blijkbaar was er nog een reden waar ik gisteren nog niet van wist. Die context willen we met dit persbericht meegeven.” Calis doelt daramee op de internationale naamswijziging.  Daarbij het ‘onnodige stemmingmakerij’ uit zijn eigen persbericht negerend.

De krant sluit af met: “Een andere medewerker van 999 Games geeft aan dat het nieuws over de naamswijziging intern een ‘enorme rel’ is geworden.”

Arme Bert Calis.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.