Media & TV

Schokkend: BN’er getraumatiseerd door Expeditie Robinson

29-03-2018 10:49

Musicalster Lone van Roosendaal heeft haar deelname aan het programma Expeditie Robinson in 2014 als traumatisch ervaren. Dat vertelde zij in het NPO 5 staatsradioprogramma Volgspot.

“Ik vond het heel leuk om erachter te komen dat ik heel goed kan tegen zaken als weinig eten of op het zand slapen”, stelde de ster van musicals als Bridges of Madison County en Mamma Mia!. “Maar ik kon niet tegen dat groepjes maken en die complottheorieën. Ik ben niet geschikt voor dit soort programma’s. Dat doorlopend over je schouder moeten kijken en er rekening mee moeten houden dat alles wat je doet consequenties kan hebben omdat mensen je weg willen hebben.”

De musicalster werd er “heel naar” van dat haar medekandidaten zo gemeen waren.

“Ik heb me echt heel onveilig gevoeld toen ik terugkwam”, bekent ze. “Ik dacht echt: ik moet er een therapeut tegenaan gooien om dat gevoel van onveiligheid aan te pakken. Ik kwam thuis en kroop tegen mijn man aan: ‘nu weet ik helemaal weer waarom ik ooit met jou getrouwd ben’.” Uiteindelijk is Van Roosendaal overigens niet in therapie gegaan.

Ze heeft veel meer lol beleefd aan Fort Boyard, waar ze in 2012 aan meedeed. “Dat is een veel sympathieker programma: daar ga je er alleen uit als je een opdracht niet goed hebt gedaan. Ik ben een grote twijfelaar, ik weet nooit zeker of ik iets kan. Maar als er niet veel van afhangt, dan dóe ik het gewoon en dan zien we wel.” Van Roosendaal speelt volgend seizoen een rol in een musical die lichtjes is gebaseerd op Expeditie Robinson.

Anp