TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Ook Playboy haalt Facebookpagina offline wegens #deletefacebook

Meer dan 25 miljoen likes exit

Tags: ,

Playboy trekt zich terug van Facebook. Het mediabedrijf kondigt aan de Playboyaccounts te deactiveren die het beheert op de sociaalnetwerksite, onder meer vanwege de rel over het vermeende misbruik van gebruikersgegevens.

Facebook ligt onder vuur vanwege het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat databedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken.

Die recente privacyrel heeft bijgedragen aan het besluit tot nader orde te stoppen op de sociaalnetwerksite. “Meer dan 25 miljoen fans zijn betrokken bij Playboy via onze verschillende Facebookpagina’s”, aldus Playboy, dat niet “medeplichtig” wil zijn aan het blootstellen van de gebruikers aan dergelijke praktijken.

Playboy erkent in een verklaring dat Facebook sowieso geen optimaal platform is voor het bedrijf, dat vooral bekend is door het gelijknamige tijdschrift. De “strenge content- en beleidsrichtlijnen” van Facebook vormen volgens Playboy al jaren een obstakel voor “het uitdrukken van onze waarden”.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.