TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Eindelijk: ook NOS publiceert postuum drie dagen later over misbruikschandaal Brits Telford

Vooral omdat ze iemand hebben gevonden die alles wat met islam te maken kan hebben nuanceert

Tags: ,

Foto: een NOS-journalist.

NOS-redactie, 14 maart 2018, 09:32 uur: “Ophef! Potentieel moslimslachtoffers in de toekomst! Meteen pubben mensen!”

NOS-redactie, 14 maart 2018,  11:17 uur: “Owja, pas was er trouwens ook nog een dingetje, soort van nieuw Rotherham, een kleine 50 jonge slachtoffers, maar meer ook niet volgens de politie. Alsnog maar ff brengen dan?”

Lees ook: Ontluisterend bewijs voor grootschalige verspreiding desinformatie in Nederlandse media

Lees ook: Telford Girls: The Wrong Kind Of Victims

 

Hee kijk nu, maarliefst drie hele dagen na de actualiteit is het de NOS eindelijk gelukt om het complot van zwijgen in de Nederlandse ‘kwaliteitsmedia’ te doorbreken en te publiceren over de extreme misbruikzaak in het Britse Telford.

Lekker op tijd wel, drie hele dagen later. Echt een serieuze actualiteitenomroep die NOS. Je kunt wel zien dat ze er met al die mensen die de belastingbetaler betaalt dag en nacht bovenop zitten.
Nouja, het staat nu in elk geval op de kaart van de Nederlandse msm moet je maar denken, dat is al heel wat.

Ontkennen en nuanceren

Het lijkt er echter op dat de NOS nu ineens wel durft te publiceren omdat ze eindelijk voldoende Britten hebben gevonden die hardop durven ontkennen, zoveel mogelijk onwelgevalligs kunnen wegmasseren en de in Nederlandse media zo dwingend noodzakelijke eeuwige ‘nuance’ even flink bij de burgers kan doorduwen.

Want ‘hoezo 1000 slachtoffers’? ‘Er zijn helemaal geen 1000 slachtoffers’! ‘Het zijn er ‘slechts’ 46′! En het gaat om zomaar wat gevalletjes ergens in de jaren ’90 vorige eeuw. Gewoon, wat standaard misbruikslachtoffers, je weet toch? Aldus de Britse politie, over de Britse politie, in een reactie op de verdenking dat de Britse politie veel te weinig heeft gedaan om die slachtoffer te beschermen.

Wat u zegt: een betrouwbare en objectieve reactie uit een betrouwbare en objectieve bron. Heus, zij van WC Eend geven ook wel eens toe dat WC Eend niet onder élke rand komt, hoor!

Moslims? Welke moslims?

Belangrijker voor de NOS, en hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat er nu wél mag worden gepubliceerd, is natuurlijk dit snoei- en snoeiharde paniekerige ontkennen van de politiecommissaris in onderstaand citaat:

 

“Volgens de commissaris is er ook geen sprake van een oververtegenwoordiging door leden van de Aziatische gemeenschap in Telford, waar in het verleden zeven Pakistaanse bendeleden zijn vervolgd voor kindermisbruik. Hij zegt dat de achtergrond van de daders vergelijkbaar is met een dwarsdoorsnede van de samenleving. ‘Dus er is niet een groep die oververtegenwoordigd is.'”

 

Pakistanen? Moslims? Welnee! Niets aan de hand! Het heeft helemaal niets met Pakistanen te maken. Of met moslims. Of met de islam. De daders komen gewoon uit ‘een dwarsdoorsnede van de samenleving’. Nouja, als de politie dat zelf zegt kunnen er natuurlijk geen redenen meer zijn voor kritische vragen. Als een automobilist op een vol stationsplein mensen aanrijdt en alle camera’s staan toevallig allemaal de verkeerde kant op dan stel je als journalist toch ook geen kritische vragen aan de politie? Nou dan!

Die Daily Mirror is natuurlijk gewoon islamofoob. Net als al die alternatieve media die dit bericht zomaar, heel actueel, brachten direct nadat het in de Mirror was verschenen. Dat mág natuurlijk helemaal niet, zomaar actueel zijn: je moet eerst wachten tot je iemand hebt gevonden die alles wat met ‘islam’ en ‘moslims’ heeft te maken glashard kan ontkennen, pas dan mag je publiceren. Desnoods drie dagen later, want fuck you actualiteit (en fuck you intelligentie van lezers), het beschermen van moslims gaat voor. Net als het uitvoeren van een ideologische agenda. Vraag maar aan de NPO.

De Pakistaanse moslimmannen van Rotherham

Probleempje: in Rotherham, waar 1400 vooral blanke autochtone Britse meisjes slachtoffer werden van extreem gruwelijk seksueel misbruik waar helemaal niemand iets aan deed, waren de daders toch écht in meerderheid Pakistaanse moslimmannen. Het is dus wel een beetje raar om dan nu al te roepen dat in Telford, waar zich nu exact hetzelfde lijkt te hebben voorgedaan, echt geen meerderheid aan Pakistaanse moslimmannen bij is betrokken. Je kunt er natuurlijk vergif op innemen dat als weer alleen blanke autochtone Britse meisjes slachtoffer zijn geworden en de Daily Mirror na anderhalf jaar(!) onderzoek tenminste tot de conclusie komt dat er, net als in Rotherham, weer bewust is weggekeken, wederom uit angst voor ‘racist’ te worden uitgemaakt, er echt wel iets meer moslimmannen bij zijn betrokken dan ‘een doorsnede van de samenleving’.

Dat kunnen ze zelfs bij de NOS nog snappen. Zou je denken.

Het is eigenlijk sneu dat de NOS dit nu alsnog publiceert. Op deze manier wordt wel heel erg duidelijk dát er eerst een reden was om niet te publiceren en nu pas, als er zaken goedgepraat kunnen worden, alsnog mag worden gepubliceerd. Publiceer dan gewoon niks. Sowieso, drie dagen na dato nog ‘nieuws’ publiceren kan echt niet, dat weten wij bij TPO zelfs nog. Je bent nieuwssite of je bent geen nieuwssite, drie dagen oud nieuws is geen nieuws. Hooguit damagecontrol. Of propaganda.

Tweematen-journalistiek

Leuk detail: als het gaat om actueel Brits nieuws waarin juist wel wordt opgekomen voor moslims en waarin naar ‘islamofobie’ als mogelijke aanjager van dreiging en geweld kan worden verwezen dan zit de NOS er wel keurig en direct bovenop, zoals het een nieuwssite waardig is. Dan is nuance en ontkennen natuurlijk geen noodzakelijkheid. Kijk maar: Britse parlementsleden bedreigd, zorgen om ‘punish a muslim day’

Duidelijk. Bij de NOS is journalistiek gewoon meten met twee maten: je hebt buitenlands nieuws en je hebt buitenlands nieuws. Het ene speelt alleen maar ‘de verkeerde politici in de kaart’, het andere onderschrijft op de juiste wijze je ideologische agenda.

Waarvan wederom akte.

Thuisopdracht: zoek de actuele NOS-verslaggeving over de in Groot-Britannië vanwege haar mening aangehouden en gevangen gezette Canadese journaliste Lauren Southern, waarmee de Britse grondwet dus op flagrante wijze is geschonden. Veel plezier!

 

 

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.