TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Ontluisterend bewijs voor grootschalige verspreiding desinformatie in Nederlandse media

Het zwijgcomplot van Volkskrant, Trouw, Parool, ND en andere media

 

In de hieronder volgende landelijke ‘kwaliteits’kranten (printversie) is zowel maandag als dinsdag helemaal niets gepubliceerd over het grootschalige seksueelmisbruikschandaal in het Britse Telford, nieuws dat afgelopen zondag werd gebroken in Britse media. Er is letterlijk geen letter aan besteed, nog geeneens een kortje, nog geeneens een verwijzing in een bijzin. Helemaal niets. Alsof het gewoon nooit is gebeurd. Alsof 1000 kinderen nooit slachtoffer zijn geworden, wéér slachtoffer zijn geworden:

Volkskrant: geen enkele verwijzing.

Trouw: geen enkele verwijzing.

Parool (geen landelijke krant, toegegeven, maar wel ‘kwaliteitskrant’): geen enkele verwijzing.

Nederlands Dagblad: geen enkele verwijzing.

In de Telegraaf is er wel verslag gedaan van de gruwelijke gebeurtenissen in Telford, zij het op pagina ver-weg-in-de-krant, maar buitenlands nieuws staat wel vaker pas achterin de Telegraaf. Alleen het AD heeft een artikel prominent op pagina 2 geplaatst. Bovendien was het AD, na TPO, een van de eerste nieuwssites die het zondagavond al online had staan. Gevolgd door Telegraaf en later in de nacht ook RTLNieuws.nl.

Of het Reformatorisch Dagblad er verslag van heeft gedaan weet ik niet, die staan niet in Blendle, maar ze hebben in elk geval niets op hun site staan. Ook bij NRC.nl, waarvan de papieren krant ook niet in Blendle staat, worden geen zoekresultaten verkregen met ‘Telford’. Mocht iemand de papieren NRC lezen en toch een bericht hierover hebben gezien in NRC dan hoor ik het graag. Of het NOS Journaal er iets op radio of tv over heeft uitgezonden weet ik ook niet, maar op hun site staat in elk geval geen enkele vermelding over de horror in Telford. (Dubbel schandalig, want de NOS wordt door belastinggeld betaald en heeft zich aan een publieke informatie-opdracht te houden.) Overigens heeft ook het nationale persbureau ANP er geen aandacht aan besteed.

Is iemand wel iets hierover tegengekomen in genoemde kranten of op radio en TV laat het dan weten. Ik wil deze ernstige zaak graag zo nauwkeurig mogelijk in kaart brengen. Hoe meer we weten over wie wel en wie niet belangrijk nieuws verzwijgt hoe beter.

Niet op de hoogte van gruwelijk misbruik

We kunnen nu in elk geval met zekerheid zeggen dat iedereen die voor zijn nieuwsvoorziening afhankelijk is van de ‘kwaliteitscouranten’ Volkskrant, Trouw, Parool en ND niet, maar dan ook echt helemaal niet, op de hoogte is van het feit dat in een Britse gemeente zeker 1000 minderjarige kinderen jarenlang zeer ernstig zijn misbruikt zonder dat iemand van hulpverlening of politie wat deed, mede doordat de daders in meerderheid van islamitische afkomst zijn.

‘Als jij abonnee bent van één van deze kranten dan ben je gewoon opgelicht’

Laat dit even tot je doordringen, laat dit echt heel goed tot je doordringen: een paar miljoen mensen in Nederland weet dus NIETS van deze zaken af en gaat dat ook nooit te weten komen. Die mensen weten dus niet wat op een uurtje vliegen in een, nu nog, lidstaat van de EU allemaal gaande is met minderjarige kinderen die slachtoffer, ernstig slachtoffer, zijn geworden van het totale falen der rechtstaat.

In Nederland lopen op dit moment veel mensen rond die volstrekt onwetend zijn over heel belangrijke zaken die ook Nederlanders aangaan. Om de doodeenvoudige reden dat ze hun informatie uitsluitend baseren op een vorm van journalistiek waarvan ze oprecht geloven dat het door en door betrouwbaar is. Omdat ze, keer op keer, door die journalisten wordt verzekerd dat het betrouwbaar is, dat ze zich geen zorgen hoeven te maken en dat ze echt, eerlijk, oprecht, heus waar, alleen maar betrouwbaar nieuws voorgeschoteld zullen krijgen.

Bedrogen waar ze bijstaan

Dat is dus niet zo. Deze mensen zijn bedrogen waar ze bijstaan. Die ‘betrouwbare’ journalistiek blijkt, aantoonbaar, volstrekt onbetrouwbaar te zijn. Juist het nieuws wat moet worden gebracht, nieuws wat iedereen zou moeten weten, wordt helemaal -niet- gebracht. Verzwegen. Het wordt de burger doodleuk onthouden. Alsof we in een dictatuur leven waarin de staat bepaalt  wat nieuws is.

En dat is de exacte definitie van ‘desinformatie’: bepaalde informatie niet of zodanig, al dan niet bewerkt, brengen dat er een specifiek effect of doel mee wordt bereikt.

In dit geval is het doel, kennelijk, het onwetend houden van de burger. Dit is nou officieel ‘nepnieuws’. Want ‘nieuws’ wat wel degelijk echt en belangrijk is bewust niet brengen is exact hetzelfde als ‘nieuws’ waarvan je weet dat het nep is bewust wel brengen. Iets verzwijgen is hetzelfde als liegen, in de journalistiek al helemaal.

‘Waar oh waar is toch die bemoeizuchtige Raad voor Journalistiek als je het nodig hebt?’

Luister goed: als jij abonnee bent van één van bovengenoemde kranten dan ben je gewoon opgelicht. Je hebt (veel) geld betaald voor betrouwbare en actuele verslaggeving, dat kreeg je niet. Integendeel. Het was zo erg dat je niet eens wist waarover werd gelogen. Bewust. Omdat de krantenredacties en journalisten jou, als veel betalende abonnee, niet vertrouwen met het nieuws.

Serieus falen van journalistiek

Ja. Dit is kwalijk. Dit is heel erg kwalijk. Niet alleen is dit een keiharde fuck you in het gezicht van abonnees en lezers, het is ook een heel ernstig en heel serieus falen van de journalistiek in het algemeen en het verzaken van de opdracht van de journalistiek in het bijzonder. Dit is het volledige omgekeerde van ‘de democratie bewaken’.

Waar oh waar is toch die bemoeizuchtige Raad voor Journalistiek als je het nodig hebt? Joehoe! Gezaghebbende Raad! De Nederlandse journalistiek is op massale schaal aan het falen en dat is een serieus gevaar voor de democratie!

Ironisch genoeg hebben alle bovengenoemde kranten wel op een prominente plek dit ANP-bericht geplaatst. Bij het sowieso al internet- en social media hatende Nederlands Dagblad staat het zelfs groot op pagina twee, als ware het een triomfantelijke mededeling van de hoofdredacteur zelf. Het is bijna niet te volgen hoe schizofreen dit soort redacties werken: in dezelfde krant waar je bewust keihard nieuws verzwijgt en achterhoudt blij aankondigen dat de EU nog maar weer eens gaat proberen regels te stellen aan social media en internet. En dat ‘Europeanen vooral vertrouwen hebben in traditionele media’.

Traditionele media waar ze dus nieuws verzwijgen. Blijf er vooral vertrouwen in houden.

Totaal gebrek aan ophef

Opvallend is overigens het totale gebrek aan ophef. Of ik moet het missen, ik kijk nauwelijks TV, maar waar blijft de NPO om hierover te roeptoeteren? Waar blijven de talkshows alwaar de hoofdredacteuren zich mogen komen verantwoorden voor het achterhouden van nieuws (zou dat eigenlijk niet strafbaar zijn vraag ik me af? Belemmeren van vrije pers, tegenwerken van grondwettelijke vrijheid op informatievoorziening, zoiets)? Waar blijven de woedende columnisten? De moralistische tweets? Waar blijft de karavaan aan drammende moralisten nu hun eigen ‘betrouwbare’ journalistiek harder faalt dan een Russische trollenfabriek? En vooral: waar blijft minister Ollongren? En haar vriendin met de dubbele achternaam van die ene Taskforce die de andere Taskforce moet onderzoeken? En het Commissariaat van de Media?

Want nogmaals, er is hier, bewijsbaar, sprake van DESINFORMATIE. Jullie weten wel, dat waar de Russen telkens van worden beschuldigd, en waar steeds geen bewijs voor is, maar wat nu gewoon dankzij onze eigen vaderlandse journalisten wordt gefabriceerd. Al die maanden kwam er geen enkel bewijs van ‘Russisch nepnieuws’ en ‘desinformatie’, maar nu het onder jullie eigen open ogen plaatsvindt zien jullie het niet? Horen, zien maar zwijgen. Vaste karaktertrek van elke lafaard.

Hoe kan dit? Waarom zijn er zo weinig die dit zien? Waarom blijft iedereen doof en stom? Waarom kan een heel land zich zo makkelijk laten gijzelen door een op beangstigende wijze falende journalistiek?

Zijn 1000 minderjarige kinderen die slachtoffer zijn van verkrachting, moord, mishandeling, marteling, pooiers, intimidatie, groepsverkrachting en alles wat je maar kunt bedenken aan ziek leed het dan werkelijk niet waard om ophef over te maken? Waren die 1400 slachtoffertjes in Rotherham niet al voldoende? Of die duizenden andere slachtoffers in die tientallen andere Britse broeinesten van het kwade?

Shame on you!

Hee redactie van Volkskrant, Trouw, Parool, Nederlands Dagblad, NOS, NRC! Hoe moreel failliet en corrupt en schuldig vinden jullie jezelf eigenlijk? Hoe kunnen jullie jezelf in de spiegel aankijken en s’ nachts nog rustig slapen? Liggen jullie dan niet wakker van die oorverdovende stilte?

Shame on you! Stelletje verkrachters van waarheid en vrijheid. Tollenaars van een achterhaalde ideologie. Nog steeds niets geleerd van oudejaarsavond Keulen. Nog steeds niets veranderd. Hoeveel 1000’en slachtoffertjes moeten er dan wél vallen voordat jullie je werk eindelijk wél gaan doen?

Vergeet die geschiedenis die ooit over je zal gaan oordelen niet.

 

 

Lees ook: Opnieuw groot misbruikschandaal in Groot-Britannië, moslimdaders ongemoeid gelaten want ‘racisme’

Lees ook: Britse ‘kwaliteitscourant’ The Guardian verzwijgt etnische afkomst verdachten misbruik Telford

Lees ook: Krekels en tumbleweeds in msm inzake mega-seksueelmisbruikschandaal Brits Telford

Lees ook: Weer 30 triljard UK meisjes verkracht door moslimbendes. BBC verzwijgt nieuws volledig

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.