TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Matt Damon & Ben Affleck gaan Hollywood D66’iseren met policor diversiteitsgedram

Deugende Hollywood-miljonairs alweer jaren op D66-wijze diep gekwetst door gemene realiteit

Tags:

Matt Damon en Ben Affleck hebben als een van de eersten gehoor gegeven aan de oproep van Oscarwinnares Frances McDormand om een clausule in hun contract op te nemen die filmmakers dwingt meer aandacht te besteden aan diversiteit. De zogeheten ‘inclusion rider‘ is van toepassing op al hun toekomstige filmprojecten, zo kondigde Pearl Street Films aan.

McDormand won vorige week de Oscar voor beste actrice voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. In haar speech riep ze alle vrouwelijke genomineerden op om, letterlijk en figuurlijk, op te staan tegen seksueel misbruik en machtsmisbruik in Hollywood. Ze sloot af met een pleidooi voor een inclusion rider. Met zo’n clausule kunnen grote filmsterren in hun filmcontract afdwingen dat de medewerkers van de productie een afspiegeling van de samenleving zijn. In de praktijk zal dat niet alleen meer vrouwelijke medewerkers opleveren maar bijvoorbeeld ook meer mensen met een buitenlandse afkomst of mensen met een beperking.

Damon en Affleck werken momenteel samen aan een nieuwe film: Witness For The Prosecution, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Damon is een van de producenten terwijl Affleck de regisseur van dienst is.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.