Doneer aan TPO
 

Bonusquote: Telegraaf trekt gesubsidieerde ‘Dipsaus’-podcast helemaal aan stukken

'Beginnend basisschooldocent zou in zijn handjes knijpen bij jaarsalaris van 24.800 euro (subsidiebedrag podcast)'

Door: , 9:42, 13 maart 2018

'Beginnend basisschooldocent zou in zijn handjes knijpen bij jaarsalaris van 24.800 euro (subsidiebedrag podcast)'

 

“Al snel wordt ontdekt dat de marginale podcast (een soort radio op internet) flink wat subsidie krijgt: de makers Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi hebben tussen september 2016 en mei 2017 recht op een subsidiebedrag van 24.800 euro.

Een beginnend basisschooldocent zou in zijn handjes knijpen bij een jaarsalaris van 24.800 euro. Maar waar de meester of juf dag in, dag uit dertig kinderen opvoedt, maakt Dipsaus elke twee weken een uitzending van om en nabij een uur. En daar zitten volgens Van Zanten de kosten. ‘Ze maken een talkshow, met gasten uit binnen- en buitenland. Laatst was er een Belgische gast. Die moet naar Nederland worden gehaald.’

Exacte luistercijfers zijn lastig te achterhalen doordat er over meerdere kanalen geluisterd kan worden. Maar op Soundcloud, één van de grootste podcast-platforms, schommelen die tussen de dertig en de zeventig luisteraars.

Behalve dat de opmerkingen van Dipsaus ’smerig’ zijn tegenover een net overleden dichter, is het feit dat ze van belastinggeld worden betaald gewoonweg ’idioot’, vindt PVV-Kamerlid Bosma. ‘Gesubsidieerd racisme, uit een pot voor journalistiek.’

‘Dan heb je de sensitiviteit van een heggenschaar’, vindt SP-Kamerlid Peter Kwint over de opmerking. ‘Aan het eind van die periode zul je moeten bewijzen wat je bereikt hebt. En dan mag ik hopen dat dat wat meer is dan een klote-opmerking over een overleden vriend van Tommy Wieringa.’

Alle drie de dames gaan over tot ‘blokkeren’ als ze op Twitter gevraagd wordt naar een toelichting.”

 

Sorry Telegraaf dat we zoveel tekst jatten maar eigenlijk is dit hele artikel van Lise Witteman en Niels Kalkman één lange uiterst prettige geniale bonusquote (Blendle-link). Want MANMANMANMANMANMAN mensen, serieus, 28.400 fucking euro’s cadeau geven aan drie vrouwtjes ‘van kleur’ die eens in de twee weken door elkaar babbelen over ditjes en datjes voor nog geen 70 luisteraars! Hoe ziek kan subsidieland Nederland eigenlijk zijn? Is er dan helemaal niemand die dat zogenaamde Stimuleringsfonds voor Journalistieke Linkse Hobbyisten Journalistiek eindelijk eens een keer met een Samouraizwaard en een met ricine gevulde paraplupunt of vers glaasje polonium uit de belastingbetalers lijden kan verlossen?

Ga maar na: ondergetekende maakt met Goddelijke Kale Roderick Veelo alweer meer dan een jaar elke week (dus niet elke twee weken) een podcast, ook tijdens vakantie want internet, met gemiddeld zo’n 3000 luisteraars op Soundcloud alleen al, en daarvoor hebben ondergetekende en Goddelijke Kale tot nu toe NUL KOMMA NUL subsidie ontvangen en wel om de reden dat je echt NUL KOMMA NUL subsidie nodig hebt om te podcasten.

Gratis creabea met podcast op kosten belastingbetaler

Voor een paar honderd euro koop je een compleet setje (interface, microfoon, koptelefoon) en kun je gaan podcasten. Een paar honderd euro! Echt waar! Dat je ‘gasten naar Nederland moet laten overkomen’ is natuurlijk zwakzinnig gelul, want interviewen doe je via Skype (gratis), als je dat goed doet klinkt dat alsof de gast live naast je zit (luister maar, in deze aflevering zit Bertje Bru gewoon thuis in zijn eigen toko en de Goddelijke Kale ook, gaat allemaal via Skype, hoor je nauwelijks). En dan nog: alsof je duizenden euro’s nodig hebt om iemand per trein van Antwerpen naar Rotterdam te laten reizen. Hou nu op met ons hoor, haal ons niet aan!

Face it people: dankzij het zogenaamde Stimuleringsfonds voor Journalistiek, een crypto-communistische organisatie die ondanks de terechte kaalslag in subsidieland en de rest van de PvdA-zeteldaling dapper weerstand biedt tegen het regime van realisme en eerlijkheid hebben drie nauwelijks niet getalenteerde SJW’ers een jaar lang lekker gratis kunnen creabea’en met ‘podcast’ zodat ze wéér een jaartje niet hoefden te werken. Met als resultaat 70 luisteraars (lol). Per twee weken. Want je moet er niet aan denken ook nog eens elke week te podcasten, dan zou je daar weer moe van kunnen worden natuurlijk.

Sluiten die subsidietoko

Napalm, bommen, kikvorsplagen en zure regen op die achterlijke subsidiecultuur in Nederland. Gaarne pronto! Sluiten die subsidietoko und scnhell ja! Bijna 30.000 euro die ook naar een leraar of verpleegster kan weggeven aan podcasthobbyisten zodat ze ‘witte mannen’ kunnen beledigen op het Boekenbal…het is dat Spartacus van Geenstijl niet meer leeft anders had Nederland het wel geweten.

(En vergeet niet te doneren voor de enige échte podcast. 10000000% subsidievrij, nu en in de toekomst, amen.)

 

Koop dit, ga podcasten zonder subsidie:

focusrite

microfoon

Tags: ,
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace