TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Telegraaf: ‘Matthijs van Nieuwkerk gevraagd voor RTL Late Night’, RTL ontkent alles

Twan Huys, de Matthijs van Nieuwkerk van RTL

Matthijs van Nieuwkerk is nooit in beeld geweest als nieuwe presentator van RTL Late Night. Een artikel daarover in De Telegraaf vrijdag is “volledig uit de lucht gegrepen”, zegt een woordvoerder van de zender.

De Telegraaf schreef op basis van insiders dat Van Nieuwkerk Humberto Tan moest opvolgen en dat hij van RTL een aanbieding had gehad. Hij mocht zelf beslissen hoeveel hij wilde verdienen als hij de overstap van de NPO naar RTL zou maken.

Volgens RTL is dat onzin. “We hebben jaren geleden wel eens met hem gesproken maar dat was dit keer niet aan de orde. Matthijs van Nieuwkerk is bij ons niet in beeld geweest”, aldus de woordvoerder. Volgens hem was Twan Huys de enige kandidaat. Van Nieuwkerk gaf in 2012 in College Tour, in het programma van Twan Huys, aan dat hij een jaar eerder had overwogen om over te stappen naar RTL. Hij was toen met de zender in gesprek over een nieuw te vormen talkshow. In 2013 begon RTL uiteindelijk met RTL Late Night met Humberto Tan.

Het management van Van Nieuwkerk was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Woensdag maakte Humberto Tan bekend dat hij onder druk van RTL stopt met de presentatie van Late Night. Hij wordt opgevolgd door Twan Huys, die wel overstapt van de publieke omroep.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.