TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Rapper Kempi (bekend van DWDD): ‘Islam is pure liefde’

'De media zetten moslims en de islam in een heel slecht daglicht'

Tags:

Rapper Kempi heeft zich bekeerd tot de islam omdat hij dit geloof “pure liefde” noemt. Dat stelt hij in een interview met FunX-dj Fernando Halman op de site Nandoleaks.com. Het is de eerste maal dat Kempi uitgebreid ingaat op zijn keuze, die hij eerder deze week via sociale media meldde.

Het was geen plotselinge beslissing voor de 31-jarige rapper, zegt hij. Kempi had al een tijdje interesse in de religie, maar maakte zelf nooit de eerste stap tot bekering. ”De media zetten moslims en de islam in een heel slecht daglicht”, stelt hij in het gesprek. “Ik werd daar gewoon bang van en wilde daar niets mee te maken hebben.”

In de loop der jaren ontdekte de artiest echter dat “de media verhalen omdraaien en op hun eigen manier publiceren. Ik geloof nu dat de islam gewoon liefde is. Het is puur.” Het fascineert de rapper ook dat veel Afrikanen die tot slaaf werden gemaakt zich tot moslim hadden bekeerd.

Kempi stelt zijn eigen leven te willen beteren nu hij moslim is. De rapper werd in het verleden veroordeeld tot celstraffen vanwege mishandeling en bedreiging.

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.