TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Braboneger bukt diep, stopt met neger zijn want ‘te veel kritiek’

'Braboneger begint een last voor me te worden'

Tags:

 

Cabaretier Steven Brunswijk stopt met het typetje Braboneger. Dat vertelde de Tilburger in een Friese talkshow. De kritiek op zijn naam wordt te groot en dat geeft te veel problemen.

Er is al jaren kritiek op de naam Braboneger. Brunswijk heeft nu het gevoel dat hij door alle commotie niet meer groeit als cabaretier. Bovendien begint de Braboneger een last voor hem te worden. Wat bedoeld was om een brug te slaan tussen zwart en wit, wordt steeds meer een wig. Brunswijk zegt dat ook bij optredens op radio en televisie te merken. “Mensen zijn opgelucht als ze me geen Braboneger hoeven te noemen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer hij voor het laatst als Braboneger te zien is. Brunswijk is bezig met een nieuw theaterprogramma. Daarin is geen plaats voor de Braboneger liet hij weten. “Er zitten wel grappen in, maar niet meer van die kwajongensdingen van Braboneger”, voegde hij eraan toe.

Anp

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.