TPOok!

 
Media & TV

Deugwatch – Sponsor Toto neemt afstand van ‘smakeloze en kwetsende grap’ Voetbal Inside

Loterij is de eerste die buigt voor hetze tegen voetbalprogramma

De Toto, een van de drie sponsors van het programma Voetbal Inside, neemt nadrukkelijk afstand van de ‘grap’ die René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee vrijdag in het programma maakten over transgenders.

Van der Gijp verkleedde zich als vrouw en stelde voortaan door het leven te gaan als ‘Renate’. Derksen verklaarde op zijn beurt transgenders vreemd te vinden. Zij deden hun act naar aanleiding van de Belgische VTM-journalist Bo Van Spilbeeck, die vanaf vorige week door het leven gaat als vrouw. De vertoning in het sportprogramma riep veel negatieve reacties op, onder meer van sociale organisaties en politieke partijen. D66, PvdA, VVD en GroenLinks spraken eerder hun afkeuring uit over de kwestie.

Een woordvoerder van Toto stelt maandag tegenover het ANP:

 

We vonden het optreden van Van der Gijp ronduit smakeloos en we nemen met klem afstand van alle kwetsende grappen. We snappen ook niet wat dit met voetbal te maken heeft. Wij zijn sponsor van het programma omdat het over sport gaat. Dit is ook de mededeling die wij aan RTL hebben overgebracht vandaag.”

 

Toto stelt met klem niet over de inhoud van het programma te gaan. “Maar we kunnen wel ons standpunt overbrengen. En daar zagen we nu ook aanleiding voor. We gaan ervan uit dat RTL dit ook overbrengt aan de makers van het programma.”RTL heeft gezegd de ‘grap’ te gaan bespreken met de drie mannen. Derksen liet al weten niets van zijn woorden terug te nemen.

De andere twee sponsoren, Heineken en Gillette, waren vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar.

Lees ook

Briefje van Jan – Aan de adverteerdersbellers

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.