TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Zielig: unieke talenten Britse NPO moeten salaris inleveren, want anders seksisme enzo

Arme talenten gaan van tonnen belastinggeld per jaar naar slechts tonnen belastinggeld per jaar

Tags:

 
Vier mannelijke nieuwslezers van de BBC zijn akkoord gegaan met een loonsverlaging. Aanleiding is het rapport van vorig jaar waarin de inkomens van 96 medewerkers die meer verdienen dan de Britse premier met naam werden genoemd. Daaruit bleek dat vrouwen aanmerkelijk minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Zij riepen vervolgens om meer gelijkheid qua salaris.

Jeremy Vine, John Humphrys, Huw Edwards en Jon Sopel hebben gehoor gegeven aan die oproep en zijn akkoord gegaan met een verlaging van hun loon, meldt de BBC. Radio 2-presentator Vine was van hen degene met het hoogste loonstrookje. Hij verdiende in het seizoen 2016/2017 tussen de 700.000 en 750.000 pond, zo’n 800.000 tot 850.000 euro. Het is niet bekend wat hun salaris nu is.

De lijst van BBC-rijken werd aangevoerd door presentator Chris Evans met een loon van circa 2,5 miljoen euro. De best betaalde vrouw was presentatrice Claudia Winkleman, die tussen de 500.000 en 570.000 euro voor haar werk kreeg.

Anp

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.