Media & TV

Bewijs: NOS Taalpolitie Nieuwspraak Commissie werkt als een dolle

24-01-2018 09:50

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 
Sinds kort weten we, uiteraard dankzij Geenstijl een van de weinige media in Nederland die nog aan scoops doen daarom worden ze nu ook door de EU als ‘nepnieuws’ bestempeld, dat de NOS beschikt over een heuse Taalpolitie (ook wel Nieuwspraak Commissie genoemd) die bepaalt welke woorden (en gedachten) verboden zijn. Zoals bijvoorbeeld het woord ‘blank’. Blank = fout. Blank = Wit. (Onwetendheid = kracht.)

En dat deze Nieuwspraak Commissie erg succesvol is bewijzen onderstaande screenshots. NOS-buitenlandsverslaggever Bram Vermeulen durfde nog niet zo heel lang geleden gewoon ‘blank’ te zeggen als het over blank ging. Maar sinds de NOS Taalpolitie zijn straat binnen marcheerde, op zijn deur bonsde en dreigde zijn ambtenaren-CAO aan te passen heeft Vermeulen deze gedachtenmisdaden netjes afgeleerd en is alles wat ‘blank’ was gewoon ‘wit’.

Zoals 2 + 2 keurig netjes 5 is. Precies zoals het hoort in Nederland anno 2018.

Zitten we toch nog met één vraag: moet Bram Vermeulen zijn boeken nu gaan herschrijven en moeten zijn teksten, waarin opvallend vaak het inmiddels verboden woord ‘blank’ voorkomt, worden herzien? Waarschijnlijk wel, iedereen weet tenslotte dat het hele punt van Nieuwspraak is dat je er de geschiedenis onbeperkt mee kunt aanpassen. En wat doen we met al die foute boeken? Verbranden maar?

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens