Achtergrond

Update #hetnieuweverzet

23-01-2018 08:26

 

Het staat vandaag in De Telegraaf, dus is het waar: op 30 januari presenteren wij onder de werktitel ‘Het Nieuwe Verzet’ ons plan om – kort gezegd – de mogelijkheden om gebruik te blijven maken van onze vrijheid van meningsuiting te garanderen. Ondanks Europese keurmerken voor media, ondanks zachte dwang richting adverteerders en ondanks naaistreekalgoritmes van social media-bedrijven.

Hoe dan?

Dat vertellen we dus 30 januari op een persconferentie.

En wat kun jij doen?

Als je je al hebt aangemeld als ‘betrokken geïnteresseerde’: geduldig afwachten. Als je je nog niet hebt aangemeld: mailen naar [email protected] met in de onderwerpregel TPO (en eventueel je NAW-gegevens).

En als je je mailadres niet wil prijsgeven?

Dan wacht je tot onze persconferentie van 30 januari of de informatie die daarna op TPO verschijnt.

Waarom verzamelen wij die mailadressen eigenlijk?

Omdat we het idee hebben deel uit te maken van een grote groep Nederlanders die het zat is. Een ‘community’, zoals dat tegenwoordig heet. En omdat wij straks niks zijn zonder – op dit gebied! – gelijkgestemden, willen we de mensen die onze constateringen over wat er op dit moment aan de hand is delen op 30 januari ongefilterd (!) informeren over ons plan. En dat doen we via één mailtje.

Wat gebeurt er daarna met die mailadressen?

Even heel duidelijk: niets. Je krijgt na dat ene mailtje geen eindeloze stroom nieuwsbrieven, geen post van commerciële partijen, helemaal niks. De adressen worden niet openbaar gemaakt en veilig opgeslagen in een kluis. Elk verzoek tot verwijdering willig ik persoonlijk in. We zullen dus op geen enkele manier per mail of op andere wijze nog een keer contact met je opnemen zonder jouw expliciete toestemming.

Hopen jullie op die toestemming?

Zeker. We hopen dat jij deel wilt uitmaken van de beweging die wij vooralsnog Het Nieuwe Verzet noemen.

Wat is de eerste stap?

Stuur een mailtje naar [email protected] met TPO in de onderwerpregel. Dan krijg je op 30 januari mail en beslis je daarna of je je ook echt bij ‘Het Nieuwe Verzet’ aansluit.

Wat is eigenlijk de tussenstand?

As we speak (23 januari om 8.26 uur): 5462 mailadressen. Minimaal 7500 op 30 januari is ons doel.

Groet, mede namens Bert,

JanD

PS. Lees hier hoe het begon. En hier het Briefje aan Joejsa. En hier de vorige Update.

PS2. Als je gelijkgestemden op deze actie wil attenderen, deel dan vooral dit bericht op social media en via de mail. Dank!

UPDATE begin van de avond de 5750 gepasseerd.

 



Booking.com