TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: Leidse hoogleraar sloopt vrouwenquota-gelijkheidsdenken op universiteit

'Wie wetenschapper serieus neemt belicht behoorlijke verdiensten en reduceert niet tot geslacht'

 

“Er zijn talrijke redenen waarom wetenschappers voor een lange tijd herinnerd willen en zullen worden

Iemands toevallige chromosoomcombinatie hoort daar niet bij. Het is een farce om bij inclusiviteitssymposia Sophia Antoniadis (1895–1972) als de eerste vrouwelijke hoogleraar in Leiden te etaleren zonder haar rol voor de byzantinologie te vermelden, een vakgebied dat de universiteit alweer afgeschaft heeft

De benoeming van professor Antoniadis was ongetwijfeld geen aanval op het patriarchaat maar komt door beschikbaarheid, bewezen kwaliteiten – reikwijdte, taalgevoel, vaderlandsliefde – en een behoudend College van Curatoren.

Wie haar als wetenschapper serieus neemt, belicht haar behoorlijke verdiensten en reduceert haar niet tot haar geslacht.

Resultaten van betekenis worden uitsluitend bereikt als intellectuele geschiktheid zich vrij kan ontplooien en niet verrekend wordt met contingente diversiteitscriteria. Zodra aanleg en intrinsieke motivatie niet voorop staan in de academische waardehiërarchie, is de weg naar sleutelposities vrij voor figuren die het volgens harde maatstaven – leerlingen, publicaties, strategisch besef, organisatievermogen, internationale erkenning – nooit zouden redden.”

 

Getsie, wat een nare en kwetsende dag voor Stellingdames, VK, NRC en de andere SJW-quasi-communisten. Eerst het schokkende nieuws dat vrouwen er gewoon helemaal zelf voor kiezen om part time te werken en dus minder te verdienen dan mannen, nu weer een serieuze hoogleraar die gehakt maakt van positieve vrouwendiscriminatie in de wetenschap.

Nouja, kop op dames, je moet maar zo denken: er is nog heel leuks te koop in de wereld!

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.