Opinie

Bonusquote: deze mening mag u niet lezen van advocate Bénédicte Ficq, laat staan herhalen

15-01-2018 12:10

 

“Als er iets mis gaat met journalisten, zijn advocaten als Nico Meijering en Bénédicte Ficq mede schuldig. Omdat ze in mijn optiek cliënten soms ophitsen tegen journalisten. Ze schilderen hen af als handlangers van politie en justitie, als hun verlengstuk. Zo breng je journalisten in gevaar.

Advocaat Nico Meijering sprak in een kerstinterview in de Volkskrant over de vete tussen jou en hem.

We zijn inderdaad geen fans van elkaar. Zijn kantoor Ficq & Partners – nu ook bekend van die verschrikkelijke tv-serie van BNNVARA – voert een manier van verdedigen die niet de mijne is, om het maar voorzichtig te zeggen. Dat ze tot het uiterste gaan voor hun cliënten vind ik goed. Maar ze hebben zo’n blind vertrouwen in die cliënten dat ze voorbijgaan aan het feit dat er ook nog wel eens een andere dan de juridische werkelijkheid kan zijn.’

De verharding in het criminele milieu komt mede door het gedrag van advocaten als Meijering, die alle schuld leggen bij journalisten, rechters, mede-advocaten, politie en het Openbaar Ministerie, maar nooit eens zelf de hand in eigen boezem steken of zichzelf een spiegel voorhouden. Een groot aantal cliënten van Meijering stierf door onderwereldgeweld. Toch weigert deze advocaat enige medeverantwoording te nemen en een bijdrage te leveren aan het doorbreken van deze geweldsspiraal.”

 

Aldus Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel in een interview met Villamedia.

U denkt nu misschien: ‘Gewoon een mening, als alle andere meningen, vrij land, big deal, etc.’ Maar dan heeft u duidelijk geen rekening gehouden met het zieke ego van NPO-DWDD-borrelgast Bénédicte ‘Ayaan Hirsi Ali heeft Nederland kapot gemaakt’ Ficq en haar mede-slippendrager van het kwaad Nico Meijering.

Want als een hele zware gevaarlijke crimineel verdedigd moet worden, zodat hij snel weer op straat kan staan om nog meer slachtoffers te maken, dan zijn bovengenoemde veelgebruikers er als de kippen bij die hele zware gevaarlijke crimineel zo snel mogelijk vrij te pleiten, slachtoffer van de omstandigheden die zo’n misdadiger natuurlijk is, maar als een journalist een voor het ego van misdadigers kwetsende mening heeft dan is het gelijk gedaan met de verzachtende omstandigheden, de schaamtecultuur, de schuld van de anderen en de onmiddellijke invrijheidstelling van onze cliënt die juist het slachtoffer is.

Want foute meningen: die moeten kapot. Net als Theo van Gogh en Pim Fortuyn.

Snel! Stuur een blafbriefje om de meninggever zoveel mogelijk te intimideren! Lekker proberen vooraf een mening te censureren, dát is pas echt verstand hebben van de vrije democratische rechtstaat! Zo krijgt de burger weer vertrouwen in de advocatuur!

Crypto-communisme: BNNVARA-GroenLinks-advocatuur ten voeten uit.