TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Steenrijke multimiljonair Hollywood-ster: ‘Trump is vijand voor mensheid, vijand van de staat’

Wat wonen er toch veel dappere en krachtige bruggenbouwers in de villawijken van Hollywood

Tags:

Sean Penn heeft hard uitgehaald naar Donald Trump. Op de website van Time Magazine noemt de acteur de Amerikaanse president “een vijand voor de mensheid” en “een vijand van de staat”. Penn reageert daarmee op Trumps uitspraken over ‘shitholecountries’.

Donderdag haalde Trump zich de woede op de hals van vele landen omdat hij tijdens een beraad over immigratie de woorden ‘shitholecountries’ zou hebben gebruikt. Ook vroeg de president zich af “waarom al die mensen uit die ‘shitholes’ naar Amerika komen”. Wereldwijd werd verontwaardigd gereageerd op de uitlatingen, die ingewijden hadden gerapporteerd aan verscheidene media.

Penn noemt Trumps uitspraken “nog erger dan enkel ongevoeligheid of nationalisme”. Volgens de acteur kan Amerika alleen nog eenheid vinden “als we erkennen dat onze huidige president, misschien wel voor het eerst in onze geschiedenis, een vijand van medeleven is. We kunnen niet alleen verenigd worden met elkaar maar ook met Afrika, El Salvador, Haïti, Mexico, het Midden-Oosten en verder als we erkennen dat president Donald Trump een vijand van alle Amerikanen, Republikeinen, Democraten, onafhankelijken en elke pasgeboren baby is. Een vijand voor de mensheid. Hij is een vijand van de staat”, schrijft Penn.

In zijn stuk kijkt Penn ook terug op de verwoestende aardbeving die precies acht jaar geleden plaatsvond in Haïti. De acteur, die destijds vrijwilligerswerk deed in het land, neemt het op voor de Haïtianen die in de Verenigde Staten hun geluk zoeken. “Ze dragen bij. Er is geen discussie over de waarde die ze toevoegen aan de Amerikaanse samenleving.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.